вторник, 26 август 2014 г.

Наистина ли искате отслабване?

Индивидуални характеристики на идеалното тегло.

Действително ли имате излишно тегло, че да се налага да отслабвате? Поогледайте се. Различните хора имат различни стандарти и разбирания за наднормено тегло. Във всеки случай не е препоръчително да се стремите към пропорциите на топ-моделите. Вашето идеално тегло зависи от редица индивидуални характеристики на Вашия организъм, а също и от степента на тренираност. Преди да предприемете каквото и да е в посока на отслабване, изяснете си съвсем точно какво означава идеалното тегло за Вас.

Имате ли ясни цели при отслабване?

Ако имате неясна представа по този въпрос и резултатите, които ще постигнете в следствие на не малки усилия, ще бъдат неясни. Както и във всяка друга област залагате ясни цели стремейки се към успех, и тук трябва да определите съвсем точно към какво се стремите и как ще го постигнете. Много хора си мислят, че крайния резултат за тях при отслабване се подразбира от само себе си. Като в случая имат някаква размита, неясна представа за идеалното тегло на някой изхърбен фотомодел или напомпан екранен герой..

Формули за идеално тегло.

Във всеки случай е добре да се стремите към нормална функционалност на тялото си, което включва хем да се отървете от излишните тлъстини, хем да не припадате от глад, хем да сте в състояние на задоволително ниво да осъществявате ежедневните си ангажименти към семейството и обществото. Най-груба представа за нормално тегло може да Ви даде формулата:
Р - 100 = Т,
където
  • Р е ръста Ви в сантиметри, а
  • Т е нормалното тегло.
В някои случаи, при хора с по слаба конструкция, вместо 100 се използва цифрата 110 или даже 120:
Р - 110 = Т.
Освен цифрите, добре е да помислите и за по-добра функционалност на своя организъм при процедурите за отслабване, която се постига с леки тренировки за издръжливост и сила (разходки, леко бягане, лицеви опори, коремни преси, клякане, съчетани с ритмично дишане).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: