сряда, 17 декември 2014 г.

Отслабване с аеробика.

Какво е аеробика?

Отслабването с аеробика е вид фитнес натоварване с малка интензивност, но продължително време, като бавно бягане или джогинг (с Кенет Купър), спортно ходене, ритмична гимнастика или танци на музика, или изпълнението на каквито и да са физически упражнения, без допълнителни утежнения и в ритъма на подходяща музика.

Ефект от заниманията с аеробика.

Главният фитнес ефект от аеробиката идва от редовните, ежедневни занимания, които, понеже не са претоварващи, като в някои силови спортове - фитнес с тежести и уреди, културизъм, бодибилдинг, спортна гимнастика, не предизвикват реакция, а и са приятни по ритъма на музиката и в група.

Отслабване и тонус с аеробика.

Като резултат, редовните занимания с различни видове аеробики, водят до отслабване, поддържане на организма в тонус, мека тренировка на мускулите и кожата, чудесно трениране на сърдечно съдовата и дихателната системи и постигане в резултат на това на лечебно оздравителните цели като цяло.

Видове аеробики.

От всички видове аеробики, сравнително най-натоварващи, но и най-емоционални са ритмичните танци под такта на динамична музика, като най-известната представителка на това направление е Джейн Фонда. За целта се заучават различни танцувални композиции с използването на основни аеробни елементи, които се изпълняват синхронно в група от няколко човека. Има варианти, в които се танцува по двойки, които се използват и на състезания, но има и соло варианти. Продължителността на всяка отделна композиция е от 1 до 3,5 минути.

Състезателна аеробика.

В състезателната аеробика съществуват някои основни (базови) елементи на композициите, като по известните от тях са скип (skip), кик (мах напред, kick), ни-ап/коляно (knee-up), джек (jack), ланч (lunch), скок (jump), стъпка (step), бягане, шаси, мамба, сайт (мах в страни, side), теп (tap) и някои други.

По този начин, елементите на аеробика са от различни фитнес упражнения и шкоци, изпълнявани в различен танцувален ритъм, като количеството на елементите и продължителността на композициите се определя от правилата на конкретното състезание, категорията на участниците и др. п. Във всички случаи, редовните занимания с аеробика водят до отслабване, а след това и до осигуряване на перфектна спортна форма.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати: