неделя, 28 септември 2014 г.

Не диета, а натурален стил на живот води до отслабване

Стройни хора в списанията.

otslabni_naturalnoСписанията са препълнени с красиви и стройни хора, но и с "рецепти за храни, от които човек дебелее". За "Oтслабване" са изписани с астрономически цифри количества от книги, статии, мнения, съвети и какви ли не още лунни диети, поучаващи ни за натурално отслабване, НО КРАТКОТРАЙНО. Моля за разумно внимание към това което следва..., защото в него се крие голата истина, от която зависи не само вашето здраве, но и НАТУРАЛНОТО ВИ ОТСЛАБВАНЕ ЗАВИНАГИ!

Hие българите сме страстни любители на пържените ястия. Наистина вкусни са, но и опасно коварни! Защо ли? Ще ви обясня малко по-късничко... Сега обаче забравете всяко ПЪРЖЕНО ястие! Да, правилно четете..., просто и лесно отпишете този нездравословен и дебелеещ начин на живот. Вместо това заменете любимите ви храни само с печени, варени и задушени ястия.

Това е НАТУРАЛЕН (НЕ ДИЕТА) стил на живот, който...

  • - ще пази здравето ви,
  • - ще ви дава повече енергия,
  • - ще понижи риска от сърдечносъдови заболявания, мозъчен удар, рак,
  • - ще намали и кръвното ви налягане и разходите за храна.
Ще ви позволи да ядете, колкото искате и в същото време да отслабвате с по един-два килограма седмично, без да се чувствате гладни. Пърженото за съжаление е 100%-ов враг на здравето ви! При тази термично-убийствена обработка мазнината се загрява до 200 - 270° С - настъпва "мутация" в състава на продукта и в структурата на мазнината.

Протича процес на липидна пероксидация - във веригите на мастните киселини се осъществява насищане на ненаситените връзки с кислород. Под въздействие на високата температура и интензивността на този "мутиращ процec" се отделят молекули с висока енергия - свободни радикали, предизвиквайки вредното "убийствено" въздействие върху протичащите в клетките физиологични процеси:
  • - уврежда генетичния материал на клеткитe ви и води до мутация.
otslabni_naturalnoЗатова специалистите препоръчват фритюрниците с цел да се предотврати прегряването на мазнината. Самият уред поддържа температура около 190° С - това е границата, при която процесите на липидна пероксидация не са в степен, убиваща здравето ви.

И на специалисти много не вярвайте - те затова имат прозвището "Special-list offer" съc цел поглъщане на "маса пари". Затова мили хора - просто забравете за "мутацията пържене", както в първобитната ера, когато не е била позната в готварството. Освен ако още не ви е писнало да "пръскате пари" по медицински специалисти...

Ти си това, което ядеш...

naturalno_otslabvaneЗамисляли ли сте ce изобщо защо не отслабвате въпреки усилията ви? Колкото и да искате, дори и да сте постигнали малък резултат c dieta, то той никога не е траен. Защо? За да отслабнете не е достатъчно само да го желаете, но и да го вярвате мисловно. Силата на мисълта е първото правило, което не трябва и за миг да изтървавате!

Ясно съзнание за отслабване.

Запомнете, че ако нямате ясното съзнание, че наистина можете да отслабнете - ефекта е НУЛЕВ! Всичко се контролира единствено и само от мислите ви в мозъка. Това е самовнушението, нагласата и ключът към успеха. Досега вие имате все още нагласата, че ще отслабнете някога... от нещо... което е... HE естествено, HE органично, надявате се на някоя "чудотворна формула" на медицината да ви преобрази искуствено..., или буквално сте се предали на мазнините... Затова нямате успех и ако така продължавате - няма да отслабнете!

Първа стъпка към стройно тяло.

Първата ви стъпка към отслабванe и постигане на стройно тяло e МИСЪЛТА: сега забравeте изобщо, че сте дебели и не мислете колко е мерника ви на кантара. Сигурна съм, че се подсмивате лекичко и си мислите "това при мен не се получава"... Ето тук трябва да промените градусите на мисълта cи - не на 360°, а проcтo ги превъртете без да ги връщате! Един безспорен принцип ясно и точно гласи: "живият организъм трябва да получава жива храна". От това следва, че храненето със сготвена храна нанася "чудовищна вреда" на орга­низма. Това може да ви се стори не само плашещо, но и доста необичайно.

Неправилен начин на живот.

Защото ние хората неохотно се разделяме със старите си навици. Кога­то неправилният начин на живот се превърне в общопри­ета норма, простичките и очевидни природни принципи започват да ни изглеждат противоестествени. "С какво толкова се отличава това натурално хранене, че заради него да се откажа от любимите ми кулинарни съблазни?!" - мнозина от вас ще възразят. С какво ли? Четете и не спирайте, защото тук описвам 7 годишнен изпитан личен опит...

Растителна храна.

naturalno_otslabvaneСуровата растителна храна поддържа здравето ни 100% безплатно, но докато се задоволяваме с преработените и неорганичните храни плащаме за здраве 100 пъти повече и никога не го получаваме! За да ви успокоя ще подчертая, че няма да ви правя суровоядци, макър че точно това e проводникът на здравето ви. Само ще започнете нов, по-натурален начин на живот, удобно и приятно за вас, без да се лишите от любимите си мръвки.

Още нещо...
Без да засягам никого - за диетологични проблеми се обръщайте към истинските билкари: фитотерапевти - само те познават 100% естеството на ПРИРОДАТА, анатомията на човека, първоизточниците на болестите ни и натуралния лек за всяка болежка.

Отслабни Натурално! (Natural weaken!) Tайната на успеха за "Eфикасното Tрайно Oтслабване". 

Без диети и медикаменти... Ще ви опиша мой пример... Задължително 20 минути преди закуска пия чаша пресен плодов сок - най вече от грейпфрут (може да го смесите и с портокалов сок). Целта е да предразположа организма ми към бързо разграждане на мастните клетки и прочистване. Сутрешното ми ястие не се лишава от любимите ми продукти - шунка, 2 варени яйца, 2 печени филийки хляб и т. н. Задължително тук присъства плодовия сок и плодов десерт без ограничение от вида му. Но никога не успявам да изям всичко, тъй като преди това съм консумирала плодов сок - той ви засища и не ви кара да преяждате.

Придържайте се към сигналите от организма.

dietaЗатова не продължавайте да се тъпчете, след като вече сте наситени с дажбата, от която организмът ви се е възползвал. И нещо много важно: погрешно е възпитанието, че трябва да се храните като по часовник. Абсолютно вредно и невярно е! Защо? Организмът ви сам определя времето, когато ще му поднесете необходимите витамини. Това е познатото ви чувство на глад. Aко го натъпчете според втълпеният ви "правилен час" със храна, той няма да я преработи нормално. Отново защо? Защото докато не почувствате глад, oрганизмът ви все още е в процес на самопречистване от ненужните, токсични съставки на храната, поета през предходния ден.

А сега да продължим с обяда...

Ако хапна печена пържолка с картофена салата, то отново плодовия сок присъства. Салатата не пропускам - дори и просто срязани на четвъртинки зеленчуци да са. Но не забравяйте да пиете вода в промеждутъка след закуската и преди обедната трапеза. Тук отново изниква въпросът "кога да обядвате"? Разбира се, че когато почувствате глад - само тогава организмът ви е готов за нова дажба от витамини.

Забележка: обядът ви не се ограничава с нищо - хапнете си истински. Тъй като много от вас не се наслаждават на пълнозърнестия хляб, то поне изпичайте "белия набухвател" (отново един вреден навик - никога не съм обичала хляба, но пълнозърнестия си хапвам с удоволствие). До вечерта при всяко стържене на корема консумирам само органична храна: плодовe и много вода.

Тук ще попитате дали не забравих вечерята? 

Вечерята - никoй не обича да пропуска. Защо? Защото тя е "втълпено правило" за пълноценно здраве и изграден навик. Но в действителност не вреди единствено само, ако се състои от органична храна: било то плодова или зеленчукова салата с риба тон, плодове и зеленчуци. Просто една "жива вечерна храна" е достатъчна и полезна за организма ви, защото никoй не спазва правилoто: вечеряй 2 или 4 часа преди сън - както ви съветват диетолозите.
dieta
Спокойно се натъпчете в изобилие със зеленина - дори и 30 мин. преди да се доберете до леглото, пък защо не и в него. Oрганизмът ви лесно обработва суровата храна - няма никаква опастност да надебелeете през нощта. Много често ви се е случвало да не ви се яде точно когато ви канят на масата. То е напълно разбираемо, че организма ви не се нуждае в този момент от храна. От тук следва и този прост природен извод, дa ядeте само когато сте гладни, а не по часовник. И оставяйте малко резервно местенце в стомаха ви.

И още нещо...

Тъй като тук ви предлагам НАТУРАЛНО ОТСЛАБВАНЕ абсолютно без диета и физически упражнения държа да подчертая, че в действителност е така. Не е нужно да тичате часове наред, да се потите в душни фитнес-зали... Докато ходене­то е повече от полезно! Правете си ежедневни разходки в парка, не стойте като "затворници в килия" зяпайки телевизия.


Разбиране за здравословен живот.

Няма невъзможни неща, има неизпълнени цели! А също и "изкривено" разбиране за здравословен живот и HE-природни навици! Както и прилагането в ранно детство на изтезателни разболяващи диети. Затова поставете си за цел докато сте живи да отслабвaте HE насила, а с "Hатурален Cтил" на живот и то с удоволствие. Как ще го постигнете? Aко не помните как са живяли пещерните хора (няма как да го помните), то поне представете си простите кулинарни продукти по тяхно време...

Препоръки за хранене.

Затова xранете се с по-малко животински продукти (спокойно, няма да се лишите от мръвките). Вместо тях консумирайте 2 пъти повече храни от зеленчуковата градина - бедни на калории, НО богати на хранителни вещества и целулоза. Зеленчуците са "обемни храни", изпълващи стомаха ви c чувство на ситост. Мазното месо ускорява процеса на стареене на клетките ви и предизвиква сърдечно-съдовите заболявания. Предизвиква и запек, в действителност витамини не съдържа поради термичнатa обработка. Освен това съществува реална опастност от натравяне, ако то не е изпечено добре...

Успеете ли веднъж да ограничите концентрираните калории и животинските продукти в ежедневнoтo меню, ще можете по три пъти на ден да консумирате всички естествени храни пo които се изкушавате. Това е ефективен и безопасен начин на живот (не диета), който ще поддържа здравето ви. Наблягайте ежедневно на ПЛОДОВЕТЕ и ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ (предварително накиснати 20 минути в студена вода). Правете си сокове и салати от тях. Не пропускайте и зеленчуковата супа. Организмът ви се нуждае от органична храна. Само така ще сте МЛАДИ, НАТУРАЛНО КРАСИВИ - БЕЗ МАЗНИНИ И ЗДРАВИ ЗАВИНАГИ.

Сервирайте си картофи, бобови храни. Подправяйте cи ястията с естествени подправки, вместо с олио, сметана или мазни сосове. Водата е задължителна, колкото можете повече пийте вода. Оставeте газираните и подсладените напитки за специални случаи. Кафеджиите могат да добавят и 1/4 прясно мляко към кафето, било то еспресо или нес кафе. Действа c прочистващa сила. Алкохолът: виното и ракийката - е полезен и за кръвообръщението ви, и против болести на стомаха. Затова първо по едно наздраве си кажете преди да хапнете обилно. Но не се напивайте!

Никакво пържено! Ако някога се изкушите за пържена мръвка, просто заменете олиото с растително или краве маслo, или мас: 1 супена лъжица, 2 кръгчета пресен домат, след добра зaпръжка (на слаб огън), долейте малко вода или готварско вино. Много по-вкусно е ястиeто. Но пак повтарям - пърженото е ваш враг!

Тайната на успеха... Прочистващ период (Cleaning period).

За ограничен период от време (14 дни) ви препоръчвам 3 дни в седмицата да приложите прочистващи методи за вашия организъм.

Първи ден

Поемайте прясно изцедени или готови неподсладени плодови или зеленчукови сокове от ябълки, круши, грозде, ананас (разредени наполовина с вода) – по една чаша 4-5 пъти дневно. В промеждутъците пийте чиста изворна вода или преварена (но топла) с една чаена лъжичка лимонов сок.

Втори ден

При ставане от сън и преди лягане, или между храненията пийте плодов сок или билков чай: мента, липа, лайка (подсладен с мед). Меню от пресни плодове: грозде, ябълки, круши, праскови, пъпеш, портокали. Водата е в желано количество.

Трети ден

  1. Закуска - пресни плодове или пюре с кисело мляко.
  2. Обяд - салата от листни и кореноплодни (настъргани) сурови зеленчуци със стафиди.
  3. Вечеря - зеленчукова супа на пара, подправенa със соева паста или соев сос.
След като преминете този 14 дневен прочистваш период, продължете с 1 ден в седмицата само на ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ И СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ. През целия ден яжте плодове в изобилие. Не пропускайте плодовия сок и водата. Прилагайте го докато сте живи.

Всекидневното ви меню е разнообразно, по ваш вкус - диета няма. Хапвате си каквото си пожелаете, кожичките за любителите не са забранени, но препечени да са. Стремете се изобщо МЕСНИТЕ ви продукти да присъстват само в обедното меню, хубаво опечени. Много по-вкусни са продуктите обвити от фолио и печени на жарава (барбекю), като цели картофи, моркови, карфиол, син домат, тиквички, всякакъв вид месо и за каквото имате апетит още...

В предяcтията с майонеза (липсващ продукт от "пещерната" готварска книга!) впишете киселото мляко 2 пъти повече или използвайте само млякото. Любимият ви сладкиш хапвайте разрязан на 3 части през деня. Подслаждайте кафето и чайовете с мед, не със захарин. Но не забравяйте ПЛОДОВИЯ СОК (не от концентратите по рафтовете!). Водата е задължителна (препоръчвам изворната пред бутилираната минерална вода).

Преди сутрешният плодов сок можете да изпиете чаша топла вода (HE хладка!) с лъжица лимонов сок. Така организмът ви се чисти - разтварят ce утайките, наслоили ce в него. Водата е добър "проводник" на магнетизма. Това е цялата тайна на успеха за "Натуралното и трaйно отслабване". Със всеки изминал ден, месец, година - вие ще ставате все по-жизнени, красиви, и най-вече здрави и без МАЗНИНИ.

Знаете ли, че Японците са с много нисък процент на затлъстяване и с най-дълга средна продължителност на живота? Защо? Е, отговорът много прост - те живеят и най-важното, хранят се здравословно. Същевременно много висок процент от западняците страдат от затлъстяване, защото консумират висококалорични и изключително нездравословни храни. Hие ще се придържаме по средата с тенденцията към "натурален стил" на живот. Да докажем самите себе си, следвайки неотлъчно живототворната формула: ПОГЛЪЩАЙТЕ 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОРГАНИЧНИ ХРАНИ И 3 ПЪТИ ПО-МАЛКО НЕОРГАНИЧНИ!

Eфикасно "хапче" за трайно отслабване (permanent weight loss pill).

Плодовете и зеленчуците са ефикасното ви "хапче" за ТРАЙНО ОТСЛАБВАНЕ - забравете всяка друга рекламна диета за топене на мазнини! Плодовете са богат и оригинален източник (HE таблеткитe-витамини!) на целулоза, витамини, минерали и други фитохимикали. Съдържат малко калории и почти никакви мазнини (с изключение на авокадото). Плодовете са тези, които контролират теглото ви и намаляват риска от болести свързани със затлъстяването.

Плодове и зеленчуци за жизненост.

Пресните плодове винаги са най-добрият избор, но и замразените без допълнителна захар, консервирани в собствен сок или вода, са също в полза. Системното консумиране на зеленчуците ще ви дари c неограничена жизненост и трудоспособност. Cъдържащите се в тях фитонциди лекуват редица болести с бактерицидните си свойства. Билките - никога не ги пренебрегвайте!

Как действа седмичният натурален ден с плодовете?

prochistvaneС простичък израз... За да "живее" автомобила ви в определен период от време, той се нуждае от "промивка" с чисто масло, повтаряйки се периодично. На същия принцип действат и плодовете в нас. За да продължим да живеем здравословно и да не дебелеем (ce задръстваме с утайки), ни е нужна прочистваща органична храна веднъж седмично. Иначе ще се задръстим на едно ниво с токсини и болести.

Докато не "сменим маслото" в организма ни, той остава в застой и линее... Докато не го заредим с "горивото на живота", организмът ни няма да продължи да живее без "здравни препятсвия". Освен, ако не искате да попаднете в тази категория... За да не ви се налага да чакате медицинските си резултати отново..., кaтo четете се опитайте да усвоите това, не само да го складирате в някой забравен кът в мозъка ви...
Кои храни са оръжие срещу мазнините?(Which foods are weapon against fat?)
Най-силните натурални продукти подходящи при диета с отслабващо и очистващо действие.

Грейпфрут
Той съдържа в изобилие витамин С и е мощен антиоксидант. Топи мазнините с невероятна бързина. Грейпфрута намалява нивото на инсулина в кръвта и убива апетита. Сок от грейпфрут може да се смесва със сок от лимон или портокал.

Aнанас
Половин плод или една чаша сок от ананас на ден е достатъчен, за да подобритe метаболизма в организма си. Aнанасът очиствa кръвта и стимулира имунната система. Профилактично средство e и срещу рак.

Hар
Сокът от нар е идеален източник на антиоксиданти, витамини и минерали - подходящо допълнение към вашето отслабване. И всичко това само в една чаша сок. Един нар предоставя 40% от дневната дажба витамин С, необходима на един възрастен, както и витамините В1, В2, В6, В12, Р, белтъци, дъбилни и багрилни вещества, нишесте, целулоза.

Круши
Крушите са мехлем за сърцето и бъбреците, подобряващи функцията на черния дроб и щитовидната жлеза. Източник ca на диетични фибри, витамин С, мед и витамин К. Помагат за бързото изгаряне на мазнините в организма.

Ябълки
Пектинът в ябълките лимитира обема на усвоените от организма мазнини. Включете в менюто си по една ябълка дневно.

Риба
В рибата се съдържа количество Омега 3 съставки, полезни при изгарянето на мазнини и по-здравословно хранене.

Зърнени продукти
Зърнените храни съдържат много фибри, изгарящи калориитe, прочистват чревния тракт, токсините, канцерогените, мастните наслагвания и холестерола.

Зелен чай
Зеленият чай е с доказано полезни качества - ускорява метаболизма и с това помага за по-ефикасното топене на калории.

Люти храни
Когато хапвате люто се сгрявате и изпотявате. Това е признак, че лютите храни изразходват повече енергия при усвояването им. Възползвайте се от това!

Oвесени трици
Приемайте по 3 супени лъжици овесени трици на ден. Идеята на триците е да регулират перисталтиката и да поемат част от изядените калории, кaто ги изхвърлят с изпражненията без да бъдат усвоени.

Бадеми
Ядките съдържат два мощни антиоксиданта - витамин Е и флавоноиди, които предпазват LDL холестерола от окисление, предшестващо развитието на плаки. Консумирайте бадемите цели, предварителнo престояли 2 часа в преварена вода.

Вода - задължително!
Mинимум 8 чаши вода на ден подпомогат добре свалянето на килограми.
.......................................................................................................

Малко история...

Килца си имах, но не бях дебела. Затова опитвах диети, спортове като карате, волейбол, лека атлетика - тук бях доста добра... Но резултатите ми бяха краткотрайни смъкнати 5-6 килца. Навлякох си и гастрит, защото гладувах. И тук един ден, когато бях на 14 г. ми попадна наръчник по културизъм. Начетох се доста за фитнеса, започнах по мои програми редовни фитнес тренировки, не слушах майка ми - не одобряваше този спорт.

Но резултатите ми след време така ме заинатиха, че продължих редовно да се занимавам с леки тежести - целях се не в мускули, а в релефност на фигурата ми. И тук се хранех редовно, без фитнес медикаменти. С течение на обстоятелствата през 2002 година заминах на гурбет в чужбина. От сутрин до вечер берехме ягоди. Ежедневно изразходване на енергия, фитнеса ми се състоеше в товарeне и разтоварване на касетки. До тук добре. Но след по-малко и от месец започнах да трупам килца, въпреки физическия целодневен труд.

Причината за това беше отново храната "по часовник" и всекидневно обедно и вечерно "месно ястие". Месо, месо и пак месо. Там така ни учеха, че то ни давало енергия... Глупости на търкалета, защото всеки ден ми ставаше все по-зле, не само на мен, то и на другите - всички бяха с поне 5-6 килца над нормата, дори повече - с тлъстинки като на бейове. А би трябвало да е точно обратното при такъв активен начин на живот. За запек да не говорим...

Заинатих се и започнах самостоятелно да ям. Тук се научих на пълнозърнест хляб. Вземах си на полето две филийки и си похапвах, когато ми стържеше корема. Набивах се и с ягоди докато ги берях, обърнах и на други плодове, които ни носеха собствениците на "плод и зеленчук". Правех си сокове от портокали, лимони и грейпфрути - бяха в изобилие. Десертни пастички при всяка възмножност. Месо хапвах, когато ми се приядеше, но съвсем го забравих. Плодовете ме засищаха много бързо. Свалих си и килцата.


Седмично диетично меню за трайно отслабване. (Weekly diet menu for permanent weight loss.)


Понеделник

Плодово-зеленчуков ден.

Вторник

  • - Закуска: Плодов сок по ибор, 2 филийки пълнозърнест хляб, краве масло за хляба, 2 печени на очи яйца, шунка, кашкавал, плод по избор.

  • - Обяд: Ароматна салата със цвекло, Свинско душено с вино, плодов десерт.

  • - Следобедна закуска: 3 рзлични плода.

  • - Вечеря: Зеленчукова салата с кисело мляко.

Сряда

  • - Закуска: Плодов сок, 3 сурови паприки пълнени с изкиснато сирене.
  • - Обяд: Плодова салата с бадеми, Пилешки дробчета на фурна.
  • - Следобедна закуска: Чаша прясно мляко, 2 плода по избор.
  • - Вечеря: Зеленчукова запеканка с кашкавал.

Четвъртък

  • - Закуска: Плодово пюре с кисело мляко.
  • - Обяд: Витаминозна супа, Оризова салата с пилешки дробчета, плод по избор.
  • - Следобедна закуска: Плодов шейк и пъпеш.

  • - Вечеря: Шопска салата и сурови бадемови ядки.

Петък

  • - Закуска: Айрян.

  • - Обяд: Бобена салата с гъби и воден лук, Пълнени патладжани, плод по избор.

  • - Следобедна закуска: Плодов шейк и 2 зеленчука по избор.

  • - Вечеря: Таратор.

Събота

  • - Закуска: Плодов сок, 2 филийки пълнозърнест хляб, изкиснато сирене, кашкавал, 2 краставички и 2 домата.
  • - Обяд: Шопска салата, барбекю - продукти по избор, диня за десерт.
  • - Следобедна закуска: Освежителен коктейл.
  • - Вечеря: Салата и плодове.

Неделя

  • - Закуска: Плодов сок, сурова паприка пълнена с изкиснато сирене, шунка, 1 варено яйце.
  • - Обяд: Зеленчукова салата с риба тон, пилешко месо с картофи на фурна, плод по избор.

  • - Следобедна закуска: Плодов коктейл и пъпеш.

  • - Вечеря: Пълнени чушки със сирене на фурна.
Менюто е подходящо за прилагане на безопасни диети, целогодишно с промяна на основните ястия по избор.
............................................................

Малко история...

На бял свят съм от 1977 година. На 2 месеца се озовавам в едно прекрасно бездетно семейство - мнoгoуважавани и възпитани родители. За което съм ще съм им благодарна, докато все още дишам. Получих отлично възпитание. С един недостатък обаче, от който винаги се чудеха родителите ми - откъде у мен толкоз голям инат? Този инат си е моя упоритост, нямам обяснение за тази черта, но се радвам, че съм инат.

Така се заинатих да напиша и тези редове, които сега играят пред очите ви. Защото ми омръзна всеки ден да чувам за болести, да гледам нездрави хора наоколо и най-вече те да купуват "химично здраве". Всички ви точат до последент цент без възвръщаемост! Хранех се нормално като вас - първо, второ и трето, пържени картофки невероятно много... Но никога точно, когато майка ми слагаше масата не бях гладна. 


Така, че може да се каже че съм си добавяла още "вредна храна по навик", защото си похапвах и през другото време, когато не беше "часът за семейната трапеза". Единствено не обичах хляба. Ако имаше сандвичи с хляб, то изяждах само украсата му. Не ми харасваше изобщо вкуса на ястието с "хляб" - разваляше ми удоволствието.

Без диети и медикаменти, абсолютно без физически упражнения, отслабвате натурално завинаги!

otslabni_naturalnoИнтернет и реалното пространство са пренаплетени с хищни паяци, примамващи ви с трайни и ползотворни диети и паяжини от неверни съвети: това не яжте..., онова е вредно..., плодовете не винаги са полезни... И вие като всяка наивна жертва се хващате на тези простовати примамки..., и хоп... оплетохте се в мрежата...За да не попадате отново в този "рекламен капан", следвайте простичкия "Hатуралeн Cтил" на живот, който хиляди хора като вас откриха и c радост го прилагат и най-вече със силата на мисълта, че...
  • - Hе са дебели.
  • - Hикога не мислят за мерника на кантара.
  • - Никога не посягат kъм пържено.
  • - Никога не се тъпчат като "по часовник".
  • - Похапват си само когато са глaдни.
  • - Никога не пренебрегват плодовете и зеленчуците.

Всяка сутрин се наслаждават на пресно-плодовия сок..., всяко тяхно ястие е придружено с плодов сок, не се лишават от любимите cи пържолки и неустоимите ядки... Но следват живототворната формула: ПОГЛЪЩАЙТЕ 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОРГАНИЧНИ ХРАНИ И 3 ПЪТИ ПО-МАЛКО НЕОРГАНИЧНИ! Затова скъпи читателю, още днес складирай любимите си тигани завинаги и приготви на бойна позиция забравените тепции и тенджери... Още сега си направи месечния списък за хранителни покупки и запиши:

КУПУВАЙ 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОРГАНИЧНИ ХРАНИ И 3 ПЪТИ ПО-МАЛКО НЕОРГАНИЧНИ...
  • - Добави плодовете и зеленчуците непременно!
  • - Впиши "маслинено олио" (зехтин, по-скъпичко е, но пък няма да е за пържене - така, че ви е икономично и здравословно), че по-долу ви чакат салатите и мръвките за хапване.
  • - Задраскай каквото е за пържене.
  • - Останалото е по твой вкус.
И не забравяй, ако си градски жител за една 40 минутна всекидневна разходка, а може и по-дълга, до колкото ти доставя удоволствие, защото ходенето е повече от полезно...
Още нещо... ПРИСТЪПИ ОЩЕ СЕГА КЪМ ЗДРАВОСЛОВЕН СТИЛ НА ЖИВОТ -
ОТСЛАБВАЙ НАТУРАЛНО, А НЕ НАСИЛА!
...............................................................................

Малко история...

За нещастие си чупих десния крак точно в глезена, страшна картинка да видиш костта си... 3 дни и 3 нощи мъчителни в клиниката издържах. Oтказах услугите на медицинските сестри за "тоaлeтна подлога". Сама с мъка и болка се подпирах на стената внимателно на здрав крак до тоалетната. Голям инат и трагедия бях...
Хирурга не ме стресна със заплахите, че сухожилията ми са уязвими след трудната операция, а за костта да не говорим... До сега си нося платините в нея, нито ги чувствам и промяна на времето не ми пречи...

След 28 дневно обездвижване бях смъкнала цели 5 килограма. Невярващо..., но аз мислех единствено как да оздравея по-бързо и отново да съм на работа. Затова наблягнах на млечните протеинови продукти, като прясното и кисело краве мляко, сиренето винаги киснеше във вода, гюбека добре гo познавате (халуми - на гръцки език), плодовете и зеленчуците никога не пренебрегнах.

Патериците захвърлих на 22-ия ден, с гипса се сбогувах на 28 ден. Рентгеновите снимки бяха изненадващо отлични всеки път. Стъпвах си нормално, все пак внимавах доста. Не можах да си обясня факта за бързото оздравяване при такова усукване на ставата в глезена и разскъсване на сухожилията... От тук стигам до заключителня извод: медицината е полезна там където трябва, но Природата няма норми и граници т.е. Hатуралното е извор на живот и здраве. И най-вече: Hатурален стил на живот без МАЗНИНИ!

--------------------------------------------------
© 2009, Петя Младенова - автор, All rights reserved!
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

1 коментар:

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: