Translate

---------------------------------------------------------------------------------

събота, 16 август 2014 г.

Води ли диетата до отслабване?

Диетите не водят до отслабване.

При диетите се проявява специфична психология, преплетена с фундаментални принципи на живота, които не дават добър резултат при отслабване. Постоянното броене на всяка хапка ще ви подлуди и ще превърне храненето във ваш враг. Ето защо, след като постигнете задоволителен резултат с анти въглехидратното хранене, следва да облекчите режима като спрете диетите.

Намаляване на калориите или глад?

Вие ги наричате ”намаляване на калориите”. Тялото ги дешифрира: ”почти глад”. Резултатът е вълчи апетит, отпадналост, липса на енергия. След като свършите с диетата, ще възвърнете бързо изгубеното тегло и ще се чувствате ужасно. По-добре забравете за диетите с бързи резултати и яжте нормално всеки ден.

Добри и лоши храни при отслабване.

Едва ли може да се говори за добри и лоши храни при отслабване. И не храненето е от първостепенна важност в случая. Затова престанете да мислите кои са добри и кои лоши храни. Такива няма. Някои неща са по-калорични или по-полезни, но изборът на храни е въпрос не на характер, а на апетит. Освен това забраната на някоя храна може да я превърне в толкова желана, че да ви накара да страдате.

Извод: не се чудете за всяка хапка.

По-малко и от най-калоричното или най-сладкото е добре, стига да не става основната ви храна. Целта при отслабване е не да се изтезавате, а обратното - да се почувствате по-добре. Ако някоя храна Ви се е дояла много, хапнете си, но с мярка - минимално количество. Колкото да свалите напрежението, а не да се натумбачите до гърлото. При отслабване става дума много повече за "начин на живот", отколкото за хранене.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: