вторник, 26 август 2014 г.

Прочутата в цял свят оризова диета за очистване на организма

Очистване на организма с ориз.

Древна оризова диета за очистване на организма, много популярна в Япония. Тази диета се прилага в продължение на два месеца всяка година. Най-добре е това да съвпада с времето на великите пости. Оризът е продукт с уникални свойства. Той е вкусен и хранителен, може да се съчетава с много други продукти. Но това не е всичко.

Основна цел на оризовата диета.

Белият ориз може да абсорбира и извежда от организма солта, шлаките и други вредни отлагания. Не е чудно, че ориза е в основата на много диети за отслабване и представлява важен компонент от различни методики за очистване на организма. Основната цел на настоящата диета е да се изведе солта и други вредни отлагания от организма и особено в ставите, т.е. така се прави вътрешно очистване - една от тайните на здравето, дълголетието и красотата. И това е начина да се радвате на здрави стави и гръбначен стълб.

Подготовка за диетата.

Предварително си набавете пакет кафяв ориз (може и бял), нелющен, от магазините за природосъобразна храна. След това си осигурете 5 празни и чисти стъклени буркана, като ги номерирате с фулмастер от 1 до 5. След това пристъпете към изпълнение на следните инструкции:

1-ви ден.

Сутринта сипете две супени лъжици ориз в 1-я буркан, изплакнете ги в добре в няколко води и залейте накрая ориза с половин литър преварена хладна вода.

2-ри ден.

Сутринта излейте водата от първия буркан, изплакнете ориза с чиста вода и накрая го залейте отново с половин литър преварена вода.
С втория буркан повторете процедурата с първия буркан от първия ден.

3-ти ден.

Сутринта излейте водата от буркани 1 и 2, изплакнете поотделно и отново го залейте с прясна вода. В третия буркан повторете процедурата от първия ден.

В следващите 4-ти и 5-ти ден повтаряйте горните процедури отново и накрая добавяйте нов буркан, докато през 5-тия ден напълните всички буркани с добре изплакнат ориз и ги залеете с преварена вода. На 6-я ден излейте водата от първия буркан, изплакнете и след това сварете в подходящ съд с немного вода, за неповече от 5 минути.


Начало на диетата.

Свареният ориз от 1-вия буркан изяжте бавно за закуска, без сол или други подправки и до обяд не яжте нищо друго. 20 - 30 минути преди закуската изпийте чаша вода. След закуската поне 4 часа не се хранете с нищо друго, даже и вода не пийте. При това, на 2 - 3 -тия час е възможно да изпитате зверски апетит, но Вие се дръжте - диетата действа. На обед (минимум след 4 часа) и на вечеря храната е нормална, но от менюто изключете
  • тлъстите храни, 
  • месото, 
  • алкохолът, 
  • прясното мляко, 
  • рафинираните храни, 
  • сладкишите, а 
  • солта намалете до минимум.

Пийте течности.

През деня (след обяд) пийте повече течности /до 2 л вода, билкови чайове, пресни плодови и зеленчукови сокове/. Някои ентусиасти изобщо не сваряват ориза, а го ядат суров, понеже след 5 дни накисване той е достатъчно омекнал. Още докато варите първия буркан, заредете по познатия Ви вече начин изпразнения буркан с нова доза (изплакнат и залян с вода).

Продължете според този график.

На следващия ден сварете и изяжте съдържанието от втория буркан, заредете го наново и т.н. Времетраенето на оризовата диета е до 2 месеца, считано от първата консумация, но не по-малко от 2 седмици. ЗАБЕЛЕЖКА. По време на диетата урината помътнява, променят вида си и изпражненията. Възможни са болки в областта на
  • черния дроб
  • жлъчката, 
  • пикочния мехур, 
  • бъбреците, 
  • ставите, 
но те са вследствие на усиленото очистване на токсините от тялото. За сега не са известни противопоказания на тази оризова диета. Другият вариант на диетата е да съкратите кисненето и варенето. Намалете количеството до една лъжица ориз, изплаквате го много добре от мътилката (докато спре да пуска такава - мие се в 11 води) и след това поглъщате суровите зърна с помощта на малка чашка вода. При оризовата диета, опадайки в стомаха, оризът набъбва, поглъщайки вредните вещества и така осъществява прочистването. Желателно е в този случай да не се обядва поне 4 - 6 часа след тази „закуска“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: