четвъртък, 21 август 2014 г.

Физически упражнения за отслабване.

Роля на физическите упражнения.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgexUIhDOFBBUgMmOMtzfIhWOg88LHtzjhabICX5WVxm_0gkgEVEcifCP70jZx03LMacx-V_mRqM_ag6fRukTi75_dYeo6xxrIsDAj9SvVlgmPB2mDeKQ5rl72V_HD7FlthpwoIVoXqqcU/h120/fizicheski+uprajnenia+za+otslabvane.jpgФизическите упражнения имат съществена роля при отслабване. Те са основно оръжие на съвременния човек в борбата с излишните килограми, които го ”смазват”. Физическата активност разгражда мастите в тъканите. Изследванията показват, че загубата на теглото при лицата, занимаващи се със спорт, е с 16 на сто по-голяма за сметка на мастната тъкан, отколкото при лица, отслабващи, но само чрез намалено внасяне на калории.

Организъм на трениран човек.

Организмът на един трениран човек е в състояние да осигури 90 на сто от необходимата му енергия чрез изгаряне на масти. Това може да се постигне основно чрез два вида физическо натоварване - аеробно и анаеробно. Първото е свързано с такива занимания като крос, бавно бягане, бързо ходене, плуване, туризъм и т.н., а към второто спадат различни силови тренировки като лицеви опори, гири, щанги и др. п.

Обмяна на въглехидратите при отслабване.

Съществува голяма разлика между обмяната на въглехидратите у тренираните и нетренираните хора. Тренираните мускули са в състояние по-добре да използват мастните киселини като източник на енергия в сравнение с нетренираните мускули и така се постига по-голяма интензивност на отслабване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: