четвъртък, 21 август 2014 г.

Упражненията най-добре поддържат резултатите от отслабване.

Занимания със спортни упражнения.

Под влияние на заниманията със спорт, мастите могат да се използват като гориво, преди да се натрупат в тъканите и така се поддържа ефекта от отслабване. По този начин се задържа и намалява количеството на мастите в кръвта, а следователно и възможността те да се натрупат по стените на кръвоносните съдове и да доведат до атеросклероза, което е важен допълнителен ефект от всяко отслабване.

Нужна е физическа активност.

Чрез физическата активност се повишава отделянето на катехоламини (хормони от надбъбречната жлеза) и те спират отделянето на инсулин, мобилизират образуването на захари от източници, които не са въглехидрати. Поради намалялото количество инсулин, настъпват редица сложни физиологични и биологични промени - повишено отделяне на липаза, повишено отделяне на хормона на хипофизата, който стимулира изгарянето на мастните тъкани в тялото. Още една помощ при отслабване.

Спорта активизира обмяната на веществота.

Запомнете: Практикуването на различни видове спорт мобилизира една сложна система от биологични и физиологични реакции на организма, чието общо въздействие се изразява в намаляване на телесното тегло и увеличаване на физическите възможности. Заедно с програмата за хранене, физическата активност и упражнения са едно от средствата, с които можете да се борите за по-добър външен вид, за по-добро здраве и дълголетие и за ускорено постигане на мечтаното отслабване!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: