неделя, 3 август 2014 г.

Кое довежда до напълняване, че да се налага и отслабване?

Винаги е по-добре и по-икономично човек да се предпази от напълняване, отколкото след това да се тормози с отслабване. Съществуват подозрения, че има предпоставки от дебели родители да излязат дебели деца, но не е стопроцентово доказано. По-вярното е, че лошите хранителни навици се усвояват в семейството и те се предават в наследство.
Обикновено ”преуспяващите” хора плащат за напрежението си с повече ядене, което им действа успокояващо след ежедневния стрес, но води до напълняване. Което след това ги натоварва с още стрес, сега пък за отслабване. С годините яденето става повече, движението - по-малко. И макар, че някои хора упорито твърдят, че не ядат много, абсолютно очевидно е, че не е така.

Така, че с възрастта се налагат все по-сериозни мерки за отслабване и първата от тях е да своевременно да се ограничава обема на храненето. Употребата на хляб, хлебни и сладкарски изделия, масло, салами, тлъсти храни, сланина, сладко - са фатални за всички степени на затлъстяване. Освен това, към тях се и привиква. А на всичкото отгоре, тези храни създават великолепна хранителна среда и развитието в организма Ви на всякакъв вид и род паразити.




От които до алергиите е само една крачка. Неудобно ми е да Ви обяснявам механизма, но по-добре не го допускайте. Затова първата и много голяма крачка към отслабване е постепенно да замените и напълно да откажете колкото е възможно повече от горните храни. Жените хапват повече сладко, по-лесно отслабват, но и по-бързо наваксват ”свалените” килограми.

От друга страна, те правят и най-отчаяните опити за отслабване и понякога стигат в другата крайност - болезнена слабост. Не прекалявайте и не се пресилвайте. Хубавите неща стават бавно и систематично. По план. Употреба на алкохол - той е висококалоричен и прибавен към мезето, става наистина опасен не само за мозъка, но и за теглото Ви и определено води до напълняване. Водата, разредените млека и неподсладените напитки само пълнят стомаха, но от тях не се пълнее. Но това правило не важи за хората, които са склонни към задържане на вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: