- Картофи - 2 бр.
- Морков - 1 бр.
- Зелен фасул - 5 - 6 бр.
- Домат - 1 бр.
- Ориз - ½ лъжица
- Мазнина - 1 лъжица
- Брашно - ½ лъжица
- Прясно мляко - ½ чаша
- Яйце - 1,4 бр.
- Магданоз
- Сол - според заболяванията и препоръките.
Когато е почти готово, залейте го със смес яйце, брашно и мляко (при заболявания на черния дроб - само с белтък, а при заболявания на бъбреците -само с жълтък). Отново запечете до готовност на ястието. Поръсете с магданоз и сервирайте.
Това вегетарианско ястие намира широко приложение в диетичното хранене. Но не е подходящо при заболявания на червата с изразени възпалителни процеси, а също и при острите фази на язвена болест и остри гастрити.
-----------------------------------------------
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.