вторник, 30 септември 2014 г.

Фитнес упражнения за стегнат корем.

Фитнес корем.

Какво предпочитате- изпъкнало коремче или изваяни коремни плочки? Ако сте от втория тип, предлагам Ви фитнес упражнения за стягане и оформяне на коремната мускулатура.
Фото източник: figurata.com

Повдигания на краката.

Легнете на пода, като краката ви са във въздуха на няколко сантиметра от земята. Бавно ги повдигате нагоре до ъгъл максимум 80 градуса и се връщате до изходна позиция. През изпълнението на всички повторения краката не се отпускат върху земята. Стремете се кръста да е опрян постоянно на пода.

"V" сгъване.

Легнете на пода. При това фитнес упражнение едновременно повдигате както краката, така и горната половина на тялото. Получава се фигура подобна на буквата "V". Задържате за секунда в горно положение и бавно отпускате.

Екстензия за коремните мускули (упражнение за долната част на корема).

Седнете на пейка или стол напречно, хващате се с две ръце за края на пейката. Бавно повдигате краката, като се стремите да поддържате това темпо. Възможно е упражнението да се изпълнява, като освен повдигането на краката, повдигате и тялото леко напред за по голямо съкращаване на мускулите.

Коремна преса.

Това е най-класическото фитнес упражнение за оформяне на корем. Легнете на земята или на пейка. При повдигане на горната част на тялото не се изправяте изцяло, долната част на гърба остава да стои залепена за повърхността, повдигате само плешките.

Повдигане на краката от вис.

Хванете се за лост и се отпуснeте надолу. Бавно започвате да повдигате краката напред и нагоре. За по-голяма трудност дръжте краката изправени в колената.

"Молитва".

Застанете на колене пред скрипеца, като лицето ви идва отгоре. Хващате го и извършвате движения надолу изцяло с помощта на коремната мускулатура. За още по-голямо напрежение може да се извивaте наляво и надясно.

Наклони за страничната коремна мускулатура

( упражнение, натоварващo страничните коремни мускули ).
Застанете изправени с гири в ръце. Бавно се накланяте първо в едната посока, а после и в другата. Темпо-бавно.

Изпълнявайте тeзи фитнес упражнения в серии от по 18 до 45, в зависимост от развитиетo на мускулатурата ви и много скоро ще се сдобиете с перфектен стегнат фитнес корем.. Ефектът винаги идва с време, постоянство и търпение.
Източник: muskulibg.com--------------------------------------------------
© 2009, Петя Младенова - автор, All rights reserved!

----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: