петък, 31 октомври 2014 г.

Как да управляваме апетита при отслабване?

Проблеми с управление на апетита.

Много хора, предприемащи стъпки към отслабване се срещат с проблема как да управляват апетита си и с какви средства да го обуздават. Някои специалисти предлагат да се изпива чаша вода или по-ефективното - топла вода. Друг вариант е да се изяде някакъв сочен плод. Но има и още един, не по-малко ефективен начин да се преборим с прекомерното чувство за глад, при прилагането на диета за отслабване.

Изследвания на апетита.

Учени от Масачузетския университет са провели изследване, в което вземат участие достатъчно на брой доброволци, като всички участници разпределили в две групи. Едната група се занимавала цял ден (12 часа) с почистване на дома, като почивали по десет минути на всеки час. Участниците от втората група през цялото това време гледали телевизия и ли играели на компютърни игри. В края на деня на всички доброволци от експеримента предлагали едни и същи порции храна.

Резултати от проучването.

Оказало се, че и мъжете и жените от първата група, които през целия ден се движели активно покрай почистването, изяли по-малка част от своите порции, докато безделниците от другата група омахали всичко в чиниите си, като едвам сдържали своя апетит.

Добри резултати при отслабване.

Е, надявам се, че и Вие ще направите същия гениален извод, който си извадили изследователите от прочутия университет, а именно, че най-добрия начин да управлявате своя апетит, а оттам и да постигнете добри резултати в отслабването, е като си осигурявате режим на живот с повече движение.

Само диета за отслабване?

Затова прилагането само да диета за отслабване, без необходимия двигателен режим, едва ли ще Ви донесе удовлетворителен резултат, а и бързо ще наваксате килограмите си, веднага щом преустановите диетата.

Наднорменото тегло е резултат на начина ни на живот

 Следователно, наднорменото тегло е резултат на начина ни на живот - обездвижване + преяждане, като едното и другото се самоподдържат и усилват. За да излезем от този порочен кръг е достатъчно да сменим модела - физически упражнения или движение + диетичен режим, при това с повече естествени продукти.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: