петък, 3 октомври 2014 г.

Диетично хранене при алергия

Диетично хранене при алергични реакции.

dieta pri alergiqАлергията е болестно променена реактивност на организма към известни вещества. Те се наричат алергени и образуват в организма противотела.

Болестни реакции.

Алергията причинена от хранителни продукти се проявява в най-различни болестни реакции:
  • - копривна треска,
  • - пристъпи от главоболие,
  • - задух, сърцебиене,
  • - общ сърбеж на кожата,
  • - различни по тежест храносмилателни смущения.

Причини за алергични реакции.

Най-често причината за възникването на алергични реакции са храните от животински произход. За да открием източника на проблема се препоръчва следното етапно диетично хранене:
  • 1 -ва cедмица - прием на месо и риба,
  • 2 -ра cедмица - прием на яйца и яйчни продукти,
  • 3 -та cемица - мляко и млечни продукти,
  • 4 -та cедмица - тестени изделия,
  • 5 -та cедмица - плодове и зеленчуци.

dieta pri alergiqКой е причинителя на алергията?

Чрез този диетичен метод най-лесно се открива коя храна се понася добре и коя е виновникът за алергичната реакция. Хранителният продукт, предизвикал алергията се изключва от състава на храната. Но понякога виновникът е и начинът на готварската обработка. Достатъчно е той да се смени, за да се избегнат нежеланите реакции. При всички случаи непременно се търси заболяване на черния дроб, което често остава скрито за болния и за лекаря.
--------------------------------------------------
© 2010, Петя Младенова - автор, All rights reserved!

----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: