Диетично хранене при алергични реакции.
Болестни реакции.
Алергията причинена от хранителни продукти се проявява в най-различни болестни реакции:- - копривна треска,
- - пристъпи от главоболие,
- - задух, сърцебиене,
- - общ сърбеж на кожата,
- - различни по тежест храносмилателни смущения.
Причини за алергични реакции.
Най-често причината за възникването на алергични реакции са храните от животински произход. За да открием източника на проблема се препоръчва следното етапно диетично хранене:- 1 -ва cедмица - прием на месо и риба,
- 2 -ра cедмица - прием на яйца и яйчни продукти,
- 3 -та cемица - мляко и млечни продукти,
- 4 -та cедмица - тестени изделия,
- 5 -та cедмица - плодове и зеленчуци.
Кой е причинителя на алергията?
Чрез този диетичен метод най-лесно се открива коя храна се понася добре и коя е виновникът за алергичната реакция. Хранителният продукт, предизвикал алергията се изключва от състава на храната. Но понякога виновникът е и начинът на готварската обработка. Достатъчно е той да се смени, за да се избегнат нежеланите реакции. При всички случаи непременно се търси заболяване на черния дроб, което често остава скрито за болния и за лекаря.--------------------------------------------------
© 2010, Петя Младенова - автор, All rights reserved!
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.