вторник, 14 октомври 2014 г.

Как да отслабнем за месец? | dLambow

Как да отслабнем за месец?
Как да отслабнем за месец?

Бързо отслабване за 1 месец

Много хора, особено след коледно-новогодишните празници, си задават въпроса “Как да отслабнем в рамките на един месец?”. В тези случаи, за начало, си заслужава да се настроим на крилете на успеха в това нелеко мероприятие. Следпразничното настроение е подходящо за това, понеже така или иначе, доста сме си угодили и след изтрезняването по-ясно виждаме резултата от него.

Сваляне на излишни килограми.

Свалянето на излишни килограми е психологически и физиологически стрес за организма и затова е нужно добре да се подготвите за него, така че да го преживеете по-леко. Към това трябва да добавите и разбирането, че затлъстяването е начин на живот и най-лесния начин да отслабнете е като промените навиците си.

Настройки и мотивация.

След началните настройки и мотивация, идва ред да си подберете подходящ комплекс за ежедневни физически упражнения и да им отделите поне 30 - 40 минути всеки ден. В добавка към това, следва да добавите и половин часова разходка в по-ускорено темпо по алеите на близкия парк. Допълнително може да включите повече движение по стълбите, без асансьор.

Активен начин на живот.

Воденето на активен начин на живот е сред главните козове за бързо отслабване и нормализиране на теглото, като го съчетаваме и с активни форми на отдих. Т.е. вместо да се правим, че си почиваме, като се излежаваме пред телевизора с някоя от все повече губещите актуалност телевизионни програми, много по-добре да излезем на туризъм, велопоход, пикник, ски, плуване и т.н.



Без преяждане.

Активният живот е хубаво нещо при отслабване, но той не бива да води до засилена консумация на храна. Преяждането е сред главните причини (следвана от обездвижването) за натрупване на наднормено тегло. Много хора нямат никаква мяра в това отношение, макар че постоянно повтарят, че видите ли, нищо не са яли. Всъщност, тези хора, по подобие на алкохолиците, са загубили мярката.

Дневник за консумираните храни.

В този смисъл, е добра идея да се позавърнем към реалностите, като започнем да си водим дневник за вида и особено за количествата на храната, която консумираме в рамките на деня. Следващата стъпка е постепенно да започнем да намаляваме количествата и да изместваме акцента от концентрираните храни към повече натурални продукти като плодове, зеленчуци, салати, кисело мляко и т.н.

Разбира се, не бива да изпадаме в другата крайност, да броим всяка калория, или да се ограничаваме прекомерно от едни или други храни. Напротив, на първо време не е необходимо от нищо да се лишаваме, само трябва упорито и настойчиво да намаляваме количествата. В дозата е разликата между лечението и отравянето.

Форсирани диети.

В този смисъл, всякакви форсирани диети за светкавично отслабване са противопоказни и по правило завършват с провал. Диетата трябва да е постоянна, упорита, последователна, постепенна, но в никакъв случай - драстична. Така, че започнете с това, което и сега консумирате, но намалявайте количествата и променяйте състава на храните към по полезни и безвредни, но постепенно.

“Как да отслабнем бързо в рамките на месец?”

Така, че отговора на въпроса “Как да отслабнем за месец?” е “Бавното е сигурно, сигурното е бързо.”. Т.е. не разчитайте на еднократен акт за светкавично отслабване, а на стратегия от множество конкретни, но малки стъпки в правилната посока. И се придържайте към здравия разум. Не бива да очаквате 20 години да сте “работили” за затлъстяването и сега да искате за 20 дни да възстановите идеалното си тегло. Не заставайте срещу природните закони, а се възползвайте от тях.

-------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: