неделя, 14 септември 2014 г.

Отслабване с диета от магданоз.

Тайните на магданоза.

Западните експерти открили тайната на отслабването с магданоз. Известно е, че магданозът оказва стимулиращо действие:
  • - върху отделянето на храносмилателни сокове,
  • - улеснява смилането на белтъчините в стомаха,
  • - усилва образуването и отделянето на жлъчка,
  • - нормализира менструалния цикъл,
  • - укрепва имунитета. 

Бульон от магданоз.

Достатъчно е само между храненията да пиете бульон от магданоз. В този случай дори диета не ви е необходима. Как да си приготвите бульона? 1/2 връзка магданоз залейте с една чаша вода и варите в рамките на 15 минути на водна баня. Тази отвара може да пиете до 2 седмици. Тя не само ви спасява от напълняване, но има и положително въздействие върху метаболизма на организма ви.

Топене на мазнини с вода от грейпфрут в добавка.

Също така можете да да пиете грейпфрутова вода вечер. Тя ще засили процеса на топене на мазнините ви. За целта не изхвърляйте кората на изцедения грейпфрут. Разделете я на 4 и поставете в 4 чаши с питейна вода. След 2 часа изпийте 1 чаша от грейпфрутовата вода. Действа с поразително очистваща сила на сутринта, което е добра добавка към диетата с магданоз за отслабване.
--------------------------------------------------
© 2009- 2010, Петя Младенова - автор, All rights reserved!
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

23 коментара:

  1. Използването на магданоз е прекрасно средство да свалите излишни килограми. Например, ако изпиете половин чаша отвара от магданоз, то за следващите 2 часа няма да Ви се яде. Подправката има доста силно пикочогонно действие, което е гаранция за добри резултати, а ко я използвате за отслабване. Отделно витамините, минералите и други полезни вещества допринасят за чувството на ситост, което също дава принос в борбата с излишните килограми.

    ОтговорИзтриване
  2. Магданозът е средиземноморско растение и у нас е познат още от ранното средновековие, като тогава се е считал за много ефективно лекарство. И до ден днешен са се съхранили редица народни рецепти, които днешните лечители ползват в работата си. А в миналите векове, красавиците от Древна Гърция знаели, че с помощта на това непретенциозно растение може да се избели лицето и да се избави от луничките.

    ОтговорИзтриване
  3. Полезните свойства на магданоза били познати на жените от стари времена и са били използвани често. Момичетата, преди сватба, приготвяли разтвор, който изпивали половин месец преди тържеството. Считало се, че провеждайки този ритуал, точно за сватбата булката ще бъде свежа, нежна и румена. Тази рецепта се предавала от майка на дъщеря от поколение на поколение. При това няма кой знае каква сложност - 2 чаени лъжички надребнен магданоз и се сварява във вода от един буркан. Оставя се за 15 минути и се пие по 3 пъти дневно. По този начин се считало, че от булката ще излязат всички токсини и така тя ще се пречисти за нов и щастлив живот.

    ОтговорИзтриване
  4. В днешно време много лекари - диетолози се съобразяват с народните рецепти, в т.ч. и за действието на магданоза. Те твърдя, че това средство е добър начин да се избавим от излишно тегло. Ако пиете половин чаша отвара от магданоз, то през следващите 2 часа няма да Ви се яде.

    ОтговорИзтриване
  5. В днешно време много лекари - диетолози се съобразяват с народните рецепти, в т.ч. и за действието на магданоза. Те твърдя, че това средство е добър начин да се избавим от излишно тегло. Ако пиете половин чаша отвара от магданоз, то през следващите 2 часа няма да Ви се яде.

    ОтговорИзтриване
  6. Полезните свойства на магданоза се заключават в това, че той притежава доста мощно пикочогонно действие, което е гаранция за стапяне на излишно тегло.

    ОтговорИзтриване
  7. При консумация в прясно състояние, магданоза значително подобрява липидния или мастния слой в тъканите, а съдържащите с него витамини, минерали и други полезни вещества допринасят за чувството за ситост. Но с количествата не бива да се прекалява, а трябва да се придържаме към умереност, в т.ч. и за целите на стапяне на излишни килограми.

    ОтговорИзтриване
  8. Освен за отслабване, маски на основата на магданоз са добри за жените, които искат да направят почистване на кожата на лицете си. Ако кожата е суха, тогава отварата трябва да се смеси с обезмаслено кисело мляко и да се нанесе маската върху лицето. След 15 минути кожата се подхранва и може да измиете маската с топла вода.

    ОтговорИзтриване
  9. Магданоз може да се ползва и за подмладяване на шията и зоната на деколтето с помощта на маска като отварата се забърква с прясно мляко. След сваляне на маската е добре върху третираните участъци да се нанесе подхранващ крем. Това е доста проста, но ефективна маска.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не само отслабването, но и много други козметични средства прибягват до употреба свойствата на магданоза. Например, установено е, че сваля оттоци и подуване на долните клепачи. Направете смес от смлян на месомелачка магданоз (листа и корени), залейте с две чаши вода и оставете за 10 часа. След това процедете извлека, добавете сок от 1 лемон. Това е чудесно народно средство против подути долни клепачи (може да го наречем - средство за отслабване на клепачите). Приема се в продължение на 5 дни, по 60 грама, 3 пъти на ден, преди хранене.

      Изтриване
  10. Редица свойства на магданоза са доста важни за жените, поради което той бива наричан и женско растение. Очиства организма, регулира водния баланс (допринасяйки за отслабване), нормализира периодичността на менструалния цикъл, спомага за по-голяма еластичност на сърдечния мускул, отнема главоболието, сваля стреса.

    ОтговорИзтриване
  11. Магданоза е доста полезен в периода на климакса, понеже има свойството да минимизира болестните състояния при жените. Витаминния състав на тази подправка помага при цистити, нефрити, пиелонефрити.

    ОтговорИзтриване
  12. По време на бременност трябва да внимаваме с употребата на магданоз поради силното му пикочогонно действие. Жените, които са склонни към помятане, е крайно нежелателно да го използват и е по-добре да оставят процедурите за отслабване за следродилния период.

    ОтговорИзтриване
  13. Някои от полезните свойства на магданоза се използват от жените по време на лактация. Пиенето на отвара ще помотне да се увеличи количеството на млякото, а бебето няма да има колики. При майката ще се нормализира хормоналния обмен и по този начин тя няма да натрупа излишно тегло. Така, в последствие, ще си спести част от процедурите за отслабване.

    ОтговорИзтриване
  14. Полезните свойства на магданоза по отношение на жените, не са само в областта на отслабване от излишни килограми. Те могат да се прилагат и при създаването на редица домашни кремове за лице и други средства, подпомагащи женската красота. Ползвайки се от зеления магданоз и Вие ще придобиете някои от неговите свойства на свежест и лекота, за което няма да съжалявате.

    ОтговорИзтриване
  15. Магданоза помага при отслабване и отгоре е разказано много добре за него, но това за отслабването не е известно чак толкова широко. Така че, това е което трябва да наблегнем - разгласата.

    ОтговорИзтриване
  16. Добре би било преди зимата да се запасите с витаминки, като не бива да забравяте и за корени от магданоз. Забележителните свойства на магданоза помагат при отслабване и поддържане на теглото в норма, тъй като зимата е рисков сезон за напълняване. Така че за да не се изтървете към затлъстяване, доверете се освен на диетата, упражненията и на коренчета от магданозец.

    ОтговорИзтриване
  17. По какъв начин да се подготви магданоза, за да може да се използва за диета? За целта е необходимо да се вземат по-едри корени (а те стават едри, ако растението е засято нарядко) и се настъргват на ренде около 500 гр. Получената маса пресипваме в съд и я заливаме с 2 супени лъжици растително масло. Със съдържанието на тази съдинка можем да се храним в продължение на 1 ден. Веднъж на месец, в продължение на 2 - 3 месеца е добре да се придържаме към такъв режим и така за около месец ще отслабваме с около 5 килограма. Лесно е да се постигне, а така спокойно може да свалите 10 - 15 кг през зимните месеци.

    ОтговорИзтриване
  18. В другите дни, не магданозените, може да се храните по обичайния си начин, но все пак е желателно да въвеждате определен ред и режим. В какви направления? Преди всичко режим на хранене - 3 пъти на ден, закуска, обед и вечеря, като се стараете да са в точно определени часове, удобни според режима и начина Ви на живот и работа. Другото е да намалявате обичайно големите количества на вредната храна (за да не се налага след това да отслабвате). И третото е да имате уклон към естествената храна - плодове и зеленчуци.

    ОтговорИзтриване
  19. Спазвайки диета за отслабване, категорично трябва да се откажем от сладки неща - сладкиши, сладкарски изделия, кифли, бишкоти, а също и от газираните напитки, особено тези, с изкуствените подсладители и оцветители.

    ОтговорИзтриване
  20. Каква особеност има при отслабване с диета от магданоз?
    Да се свалят килограми с нейна помощ става заедно с "цял куп" други полезни и приятни неща за здравето
    - подобрява се зрението
    - нормализира се кръвното налягане
    - преминават оттоците
    - укрепват косите
    При това и между другото, най-добре е корените на магданоза да се прибират през есента и да се съхраняват за зимата.

    ОтговорИзтриване
  21. Лечебните свойства на магданоза се използват още от дълбока древност. В него се съдържат много минерални вещества, необходими за човешкия организъм. Особено ценни в този план са желязото, фосфора, калций, калий, някои ферменти, като в това число влиза и регулиращия обмена на глюкозата в кръвта инулин. За нормалното функциониране на системата за кръвообръщение отговаря фолиевата киселина, която се съдържа в листата на подправката.

    ОтговорИзтриване
  22. Отслабването с помощта на диета може да Ви позволи да намалите теглото си, но за да имате и стегнато тяло, непременно трябва да добавите и физически упражнения, особено за най-проблемните части от тялото - корема, ханша, бедрата.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: