вторник, 16 септември 2014 г.

Фитнес cтречинг за отслабване и стройна фигура

Упражнения за разгряване преди фитнес.

strechingСтречинг са вид разтягащи упражнения, които често се използват за загряване преди фитнес упражненията, като освен това носят много добри резултати при отслабване и особено за поддържане на стройна и елегантна фигура. Препоръчвам Ви горещо да прилагате и стречинг (разтягане), особено ако сте начинаещи във фитнеса. Комбинацията дава отлични резултати!


Разтягане.

Започнете разтягането, като бавно се приближавате към крайната точка на разтягането и също така бавно го преустановете. Опитайте да задържате в разпънато положение до 30 секунди. Правете всяко движение 2 или 3 пъти. Разтягайте докато усетите леко напрежение в мускула, но не и болка. Старайте се да не прекрачвате тази граница, тъй като може да се контузите.

Постепенност при стречинг.

Не пружинирайте в крайната точка по време на стречинг. Това може да доведе до разкъсване на съединителна тъкан. Постепенно разтягайте повече и повече. Редувайте сериите с кратки почивки. Пpи всяка следваща серия оказвайте малко по-голям натиск върху мускула. Добра идея е да разтягате антагонистите в един ден.

Фитнес тренировка за отслабване.

Преди фитнес тренировката за отслабване правете стречинг на мускулните групи, които ще тренирате, за да загреете, разпуснете и разхлабите ставите. Правете фитнес стречинг внимателно и постепенно, за да не се получи преразтягане, което да доведе до болки в мускула или пък до увреждане на меките тъкани или сухожилията. Така ще се радвате на стройна фигура без травми.
--------------------------------------------------
© 2009, Петя Младенова - автор, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: