понеделник, 15 септември 2014 г.

Критерии за женска красота на мода.

Критерии за красота.

С началото на новия век критериите за женска красота са ясно дефинирани: 90-60-90, ръст 175 см и тегло 55 кг. Перфектните мерки предполагат добро отношение на другите към нас, красота и признание. И не на последно място - здраве.


Тенденции в женската красота.

Тенденцията е жените да бъдат по-зрели и сексапилни. Защото днешната жена иска да се отличава от тълпата. Фитнесът навлиза като основно понятие в женския речник. А гримирането се превръща в комплексен наръчник на всяка уважаваща себе си представителка на нежния пол.
  • Катрин Зита-Джоунс,
  • Моника Белучи,
  • Синди Кроуфорд..

Фитнес за стройно тяло и красота.

Фино изваяни лица, магнетичен поглед и безкрайно дълги крака, ето го символът на XXI век. През последните две години в България се забелязва забележителен подем на фитнес ориентираните тенденции. Появяват се храни, щамповани с "фитнес", откриват се все повече фитнес-центрове, а и интересът на хората да стопят паласките или да изглеждат "като онази снимка в последния брой на .." става все по-осезаем.

Дали всички тези критерии за женска красота са естествена стъпка в стремежа към съвършенство или са просто поредната мода? Желателно е да имаме по-висок поглед за всичко това и да се абстрахираме от ежедневната суета.
--------------------------------------------------
© 2009, Петя Младенова - автор, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: