вторник, 9 септември 2014 г.

Фитнесът - пълноценен начин на живот със строй на фигура

Фитнес означава добро здраве.

Думата фитнес от английски означава „добро здравословно състояние”. И действително, това е ролята на фитнеса в нашия живот - да допринася за поддържането на добро здраве, дълголетие и стройна фигура. Той не е спорт, още по-малко - състезание, нито е културизъм, за какъвто някои хора го мислят. В миналото здравето се е разбирало просто като липса на болести. Днес здравето е нещо по-сложно. То се свързва с определения като физическо, ментално, социално и емоционално състояние.

Заниманията с фитнес са здравословни.

Експертите считат, че заниманията с фитнес, изпълнявани редовно, водят до постигането и поддържането на добро здраве. Фитнес - упражненията засягат силно и вътрешната кондиция на човека. Те работят и за най-важния мускул в човешкото тяло - сърцето. Колкото по-силна е мускулатурата на сърцето, толкова по-здрав и способен за натоварвания е човекът. За да се подсилят скелетните мускули например, трябва да се изпълняват упражнения с тежести, различни уреди, дори може да се ползва и тежестта на собственото ви тяло.

Физическите упражнения като начин на живот.

При изпълнението на упражненията, скелетните мускули изтласкват кръв от близките вени до сърцето, което трябва да се „стисне” по-силно и по-бързо, за да снабди тялото отново с необходимата кръв. Колкото по-високо е физическото натоварване, толкова повече кръв преминава през сърцето и съкращенията на сърдечният мускул стават по-чести. Обобщено: фитнесът е начин на живот.

За добро физическо състояние.

Той е за всички възрасти и за двата пола. Ако сте имали лош опит с определен вид спорт или физическо занимание преди, сега вече може да постигнете резултати, които като атлет не сте имали възможността да постигнете по отношение на вашето тяло и физическо състояние. Възползвайте се! Фитнесът е вид пълноценен начин на живот, който се свързва със стройна фигура и добро здраве.
--------------------------------------------------
© 2009, Петя Младенова - автор, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: