петък, 26 септември 2014 г.

Пилатес (Pilates) упражнения за отслабване и стройно тяло.

Пилатес у дома.

За да постигнете максимален успех с упражненията Пилатес, трябва да се фокусирате върху „центъра” на всяко движение. Концентрирайте се върху дишането, правете дълбоки вдишвания и издишвания, като поддържате ритъм и освободите съзнанието си.

Влияние на упражненията върху тялото.

Пилатес дава ползотворно влияние върху вашето тяло, ако си изградите програма за редовни упражнения. Резултатите, идват с ангажимента и постоянството, които влагате. Необходими са поне два часа в седмицата.

Упражнението "колело" укрепва коремните мускули и бедрата.

Инструкции: Изпънете краката нагоре, докато тялото се отпуска в областта на гърба, раменете са стабилна опора. Повдигнете ханша, извеждаийки краката във вертикално положение, без тежестта да пада върху врата.

Поемете въздух, протягайки единия крак и приближавайки го към лицето, сгънете другия крак, отдалечавайки го. Издишайте и движете краката, сякаш въртите педали на колело. Когато желаете да спрете, събирате краката и ги спускате надолу, като прилепвате гърба към пода малко по малко, без да дестабилизирате рамената.

Важно е да не изправяте краката прекалено във вертикално положение, за да не падне тежестта към врата. Не движете ханша, докато ги движите. Контролирайте раменете, за да не се отлепват от пода. В началото можете да подпирате ханша с ръце, но постепенно се опитайте да го задържите високо, с ръце опрени на пода. Повторяте упражнението "с педалите" 7 x 5 серии.

Фитнес и пилатес

Пилатес може да се комбинира перфектно с фитнес, както загряване, така и за постигане на ефект на отслабване и поддържани на стройно тяло. Но също действа като оздравителна терапия при различни травми и ставни проблеми. Препоръчва се като превенция на остеопорозата. Препоръчвам ви книгата "Пилатес у дома" на Carla Royo Villanova.
Фото © www.ciao.es
--------------------------------------------------
© 2009 - 2010, Петя Младенова - автор, All rights reserved!
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: