неделя, 7 септември 2014 г.

Решаващи фактори за отслабване и стройна фигура.

Здраве и привлекателна фигура.

Една стройна и привлекателна фигура е пряко свързана със здравето на човека. Затова е нужно да се обърне особено внимание на вредните навици - ако се преодолеят, човек може не само да отслабне, но и да се чувства комфортно. Ето някои решаващи фактори (Determinants for weight loss) и най-важните стъпки, които можем да предприемем, за да предразположим тялото ни към отслабване:
  • - Релаксaция

    Стресът e една от основните причини за наднорменото тегло. За да се намали влиянието мy върху вашето здраве, използвайте на техники за релаксация. Отпуснете се и седнете удобно, вдишайте въздух и издишайте възможно най-бавно. Направете упражнението 1-2 пъти дневно в продължение на 50-10 минути.
     
  • - Вреден навик

    Избягвайте алкохола и цигарите. Известно е, че дори малко количество вино допринася за повишаване на теглото. Пушачите 2 пъти по-бързо напълняват, отколкото непушачите.
  • - Храна

    Увеличете консумацията на зърнени храни, зеленчуци и плодове. Те нормализират обмяната на веществата и спомагат за регулирането на теглото.

  • - Вода

    Пийте най-малко 2 литра чиста вода ден.
  • - Кости

    Остеопорозата е заболяване, което "отслабва" костите. А един слаб гръбначен стълб не е всъстояние да издържи на едно наднормено тегло. За да се предотврати развитието на това заболяване, трябва редовно да вземате калций.
Ако сте над 50 години, дневната норма e около 19 микрограма, ако сте по-млади от 50 - 15 микрограма.
  • - Спорт

    Изграждането на мускулна маса ще ви помогне да се преборите с наднорменото тегло. Ефектът от фитнес упражненията ще бъде по-видим, ако тренирате 45-60 минути 5 пъти седмично.
     
  • - Стойка

    Когато придържате гърба си изправен, вие неволно напрягате мускулите му, в резултат на което дори може да станете визуално по-стройни.

Бял чай за стапяне на мазнини.

Знаете ли, че белият чай е по-полезен от черния и зеления, тъй като не само изгаря мазнините, водейки до отслабване и стройна фигура, но и предотвратява образуването на нови мастни клетки. В началото нa новата ера в Китай, белия чай се прославил като "еликсир на дълголетието". Наскоро американски учени доказали, че противораковите му свойства са много по-високи от тези на черно-зеленитe видове чай.
-------------------------------------------------
© 2009 - 2010, Петя Младенова - автор, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: