четвъртък, 18 септември 2014 г.

До колко са реалистични целите на хората опитващи да отслабнат?

Да се отслабне е трудно.

Даже при използване на най-добрите терапевтични програми за отслабване, голяма част от хората не постигат целите си за свалени килограми, а това тегло, което все пак са успели да смъкнат, се възстановява в течение на три години.

Реалистични цели за отслабване.

Напоследък доста внимание се отделя на това хората да си поставят по-реалистични цели за намаление на теглото. Наблюденията показват, че намаляването на теглото даже с 5 - 10% води до съществено подобряване на самочувствието и подобряване на обективните показатели на здравето. Затова е добре страдащите от напълняване да си поставят на първо време по-скромни цели за отслабване.

Прекомерни очаквания за намаление на теглото.

Не е за учудване, че надеждите и очакванията на пълните хора съвсем не са скромни. Когато попитат някой с колко иска да отслабне, обикновено отговора надхвърля 2 - 3 пъти възможностите даже на най-добрите методи за отслабване.

По данни на: J.A. Linde, R.W. Jeffery, E.A. Finch, D.M. Ng, A. Rothman Университет Минесота, Минеаполис, САЩ, по статията: "Are unrealistic weight loss goals associated with outcomes for overweight women", Obes Res, 2004, Vol 12, 569.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: