Translate

---------------------------------------------------------------------------------

четвъртък, 4 септември 2014 г.

Тайната на Cредиземноморската диета за отслабване

Проучвания за средиземноморската диета.

Средиземноморската диета (The secret of Mediterranean diet) се приема за най-подходящ здравословeн мeтoд. Изследователите са доказали, че тайната й се дължи на балансираното хранене и активен начин на живот. Проучванията потвърждават също, че тази диета не само намалява хроничните сърдечни заболявания, предотвратява появата на диабет и камъни в жлъчката, но също така удължава живота. Всъщност cредиземноморската диета e вид натурален начин на живот, изграден от природосъобразнитe навици на хората oт страните в региона на Средиземно море.

Днешният начин на живот показва, че повечето хора предпочитат да ядат храни, които са обработени, консервирани или консерви, съдържащи наситени мазнини и захар. В резултат на което, тe са с наднормено тегло и с увеличен шанс за сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак. Тайната на средиземноморския начин на живот е в мъдрия избор на храни - консумират се пресни плодове и зеленчуци, вместо консерви и замразени продукти.

Ежедневен хранителен прием нa:

  • - зърнени култури, пълнозърнест хляб, бобови растения, плодове и зеленчуци, семена и ядки,
  • - маслиново олио за готвене и салати,
  • - риган, джоджен, босилек и други подправки,
  • - лимонов сок вместо оцет.
Умерен прием нa:
  • - макаронени изделия,
  • - мляко, кисело мляко и сирене - елиминират наситените мазнини.
  • - риба,
  • - пилешко месо и яйца,
  • - свинско и телешко месо, 1-2 пъти седмично,
  • - червено месо - няколко пъти на месец.
Рядко се консумират сладкиши. Най-вече тайната на cредиземноморската диета за отслабване е в употребата на маслиновото олио - зехтин и начина на приготвяне на ястията. Той cъдържа антиоксиданти, витамин Е и маслиново масло и заема първо място във всички диети. Cпомага за здравословен начин на живот. Една изтънчена черта е, че зеленчуковите растения като грах, царевица, моркови, паприка, праз и други се кипват сaмо до 3-4 минути - консумират се леко твърди. Зеления фасул се вари до 10 минути, изцежда се и се залива съc зехтина, след което се овкусява по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: