неделя, 28 септември 2014 г.

Как да удържите теглото си в норма след диета за отслабване?

Диета за отслабване.

Ако в продължение на няколко месеца сте се придържали към диета за отслабване и накрая сте се сдобили с желаните резултата (завладели сте върха), сега пред Вас стои нова задача - да удържите постигнатото тегло (завоюваните позиции), което също си е вид постижение.

Физически упражнения и фитнес програми.

Специалистите подсказват какво може да Ви помогне да съхраните постигнатия резултат за по-дълго време. Експерименти в Канада показват, че съществува само един ефективен начин да се предотврати образуването на нови тлъстини в организма и да се удържи теглото след диетата и това са физическите упражнения по различни фитнес програми.

Обуздаване на апетита.

Но освен това, редовния фитнес помага да се обуздае апетита и по този начин предотвратява преяждането. Същите специалисти поясняват, че мускулния тонус подпомага ускорението на метаболизма и така се стига до по-бързо изгаряне на тлъстините и преработка на калориите, постъпващи в организма с храната, в енергия.

Без възстановяване на излишното тегло с комплексни мерки.

Освен това, ако се съчетае диетата с физически упражнения и фитнес, то и процеса на самото отслабване също протича по-бързо и с по-малка вероятност да се възстанови излишното тегло. Така става по-лесно да се удържат завоюваните позиции. Както се вижда отслабването е не само глуха борба с тегло и калории, а и стратегия.
-------------------------------------------------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

1 коментар:

  1. Диетите помагат по-бързо да се свали излишното тегло, докато фитнеса помага да се възстанови физическата форма на тялото и за да се избегне провисването на кожата в проблемните участъци, в следствие на бързото отслабване.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: