Какво е швейцарската диета?

Швейцарската
диета е от раздела на най-добрите световни диети, като нейната същност
се сътои в това да се придържате към нея всеки месец в продължение на по
една седмица. Факта, че ще ни съпътства почти постоянно в живота ни, изисква все пак да има разработени някакви варианти за приема на храна, като всеки, който я прилага, сам да може да избира най-подходящото диетично меню за момента.
Същност на диетата.
Да започнем с първата от закуските:
Една чашка кафе с мляко, малко парче хляб, една репичка и две яйца, сварени рохки.
Твърдо сварено яйце, чаша мляко и черен хляб.
Сандвич с нетлъсто месо и чащка кафе с мляко.
Втора закуска:
Една средна по размер ябълка.
Половин чаша плодов сок.
Някакви зеленчуци, около сто грама.
За обяд:
Варена риба (щука), салата от свежи зеленчуци - около 100 гр., варен картоф, чаша сок от моков.
Нетлъсто говеждо месо на грил, варен картоф с малко зелена салата, салата от кисело зеле, цвекло.
Печено пиле с картофи, салата от пресни моркови със спанак и чаша зеленчуков сок.
Вечеря:
Неголяма порция салата от домати и репички, парче хляб, обезмаслено кисело мляко (нискомаслено), чай.
Листна салата, варена риба, парче хляб, отвара от шипки.
Обезмаслено кисело мляко със зелен лук, парче хляб, чаша доматен сок.
Цел на швейцарската диета.
Целта
на швейцарската диета е не толкова отслабване, още по-малко -
драстично, а по-скоро, прилагайки я редовно, да поддържате едно
постоянно, задоволително ниво на теглото си, в рамките на нормата.
Поради своето разпространение и ефект, влиза в групата на световните
диети с по-меко действие.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.