неделя, 30 ноември 2014 г.

Начините за ефективно и навременно отслабване

Придобиване на излишно тегло (напълняване).

Много често придобиването на излишно тегло (напълняването) се разглежда като временен проблем, който може да бъде коригиран с няколко месечна строга диета. Но за да се избавите от излишните килограми и да отслабнете забележимо, е необходимо преди всичко да промените начина си на живот, особено в отношението си към храненето и към себе си.

Преяждате ли в действителност?

Имам възпълнички познати, които убедено твърдят, че не преяждат и като започнат да изреждат какво ядат на едно хранене - «малко» супичка, 2 - 3 кюфтета с едно кебапче и една «малка» пържолка, повечко салата («защото от нея не се пълнее), «само» 2 - 3 «тънки» филийки хляб, … за десертите няма да изброявам (все са «безвредни») … За мен лично, това е сигурна гаранция за наднормено тегло и сигурна причина за напълняване, а за тях си е строга диета.

Програма за отслабване .

Ако такъв начин на мислене не бъде променен, нямате големи шансове да се справите самостоятелно с излишното тегло. Програмата за отслабване трябва да бъде комплексна:
  • -    балансирано хранене по калории;
  • -    състав на храните;
  • -    физическа активност за изгаряне на постъпващите калории;
  • -    използване на БАВ (биологично активни вещества), оптимизиращи и активиращи обменните процеси;
  • -    сериозна психотерапия за възприемане на нов поглед към начина Ви на живот, с оглед отслабването да е резултат от него, а не насилствено мероприятие, което едва чакате да привърши и … да възобновите преяждането.

Отслабването е Ваша постоянна грижа, а не кампания.

И всичко това трябва да е съпроводено с ясното и добре мотивирано съзнание, че отслабването е постоянна грижа - с по-малки по интензивност грижи, но редовно, и за цял живот. Изпуснете ли се, после е много по-трудно да си възвърнете старата форма. А направите ли го няколко пъти, положението става почти безнадеждно. И даже диетата на Мадона няма да може да Ви помогне и хирургичното поставяне на пръстен за отслабване в стомаха остава единствения Ви вариант.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: