събота, 22 ноември 2014 г.

Диета за отслабване на кариеристки

Специална диета за отслабване на жени в кариера.

Диетолози от Англия разботили специална диета за отслабване, подходяща за кариеристки - жени отдадени на кариерата си, състояща се от особен рацион за хранене. Диетата е разработена възоснова на серия от изследвания, посветени на проблемите с влиянието, което храната оказва на телесното тегло и умствената дейност едновременно.

Ефект на отслабване.

Специалистите твърдят, че освен ефект на отслабване, диетата трябва да се съставя така, че оказва въздействие върху способността за концентрация на вниманието, подобряването на паметта, реакцията на динамичните промени на работа. А именно това са факторите, които са от значение за постигането на траен успех в работата, което е предпоставка и в изграждането на кариера. Правилното диетично хранене може само да помогне.


Препоръки на диетолозите.

Първата препоръка на диетолозите е да се замени обичайното сутрешно кафе с парче натурален шоколад от естествени съставки, защото след кафето остава чувството за глад, а шоколада подтиска апетита, а освен това подобрява работата на мозъка.

За закуска.

На закуска може да се хапне също мюсли и банан или ябълка, да се изпие чаша плодов сок или айран. А за обяд са подходящи яйцата, които съдържат вещества, подобряващи паметта, + постно месо или малко риба.

Хляб и макарони.

Желателно е да се откажете от хляба и макаронените изделия, понеже те действат отпускащо за мозъка и предизвикват типичната антикариерна сънливост. Всъщност, Вие трябва да изберете, дали ще спите или ще правите кариера.

За вечеря - разпускане.

За вечеря може да си позволите всичко, каквото Ви харесва, даже спагети, месо, салати, зеленчуци, но разбира се, без да прекрачвате границите на разумното. Това е чудесна диета за жени, отдадени на кариерата си, но ако добавите и малко физически упражнения и разходки сред природата, от това ще имате само полза.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: