петък, 7 ноември 2014 г.

Роля на фитнес упражненията върху сърдечно съдовите заболявания.

Фитнес упражнения и сърдечно съдова система.

http://www.ehealthconnection.com/adam/doc/graphics/images/en/18120.jpgФитнес упражненията оказват благоприятно въздействие върху всички звена на сърдечно-съдовата система. Те водят до преразпределяне на кръвната маса – кръвните депа се изпразват, кръвта се насочва към работещите мускули, отварят се нови капиляри. Тези процеси са свързани и с благоприятни промени в състава на кръвта, премахване на застойните явления, подобряване на окислително-възстановителните процеси, профилактика на тромбообразуването.
  

Подобряване на кръвооросяването на сърцето.

С подходящи фитнес упражнения се подобрява кръвооросяването на сърдечния мускул, което има благоприятно значение, когато неговата трофика е нарушена – при инфаркт на миокарда, исхемична болест на сърцето и различни склеротични изменения. Подобряването на двигателните способности на сърдечно болните чрез фитнес, води до усъвършенстване на функциите на сърдечно-съдовата система.

Фитнес тренировка при ССЗ

При сърдечно-съдовите заболявания е нужно да се прилага разнообразна фитнес тренировка и да се избягва еднообразието. Трябва да се работи за правилно дишане по време на упражненията. Чрез физическите упражнения се активизират мастната и минералната обмяна, имащи отношение към механизмите на сърдечните съкращения и еластичността на съдовите стени.
------------------------------------------------
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: