неделя, 11 януари 2015 г.

Как да отслабнем бързо? | dLambow

 

Как да отслабнем бързо? Ефективни методи

Много хора се интересуват от методи за бързо и ефективно отслабване, но всеки разбира нещата по различен начин. Под понятието "ефективно отслабване" следва да разбираме такъв подход, който ще ни помогне да си спестим някои проблеми в периода след вталяването и да закрепим този резултат за по-дълго време.

Как да отслабнем бързо?
Как да отслабнем бързо?


Едни от основните проблеми на бързото стопяване на 5 - 10 кг са:

  • провисването на кожата в проблемните области, поради намаляванет на обема на тялото;
  • загубата на тонус в мускулите;
  • неравномерното намаление на теглото, при което фигурата губи пропорциите си.
Често се случва при строгите и продължителни диети да се стигне до разстройство в обмена на веществата, поради намаленото постъпване в организма на необходимите за правилен метаболизъм витамини и минерали.

Методи за бързо отслабване.

 

Активен начин на живот.

За да се избегне това, по време на отслабването трябва да се води активен начин на живот, включващ задължително:
  • спортни занимания и фитнес,
  • балансирано хранене,
  • понижено ниво на потребление на калорийни храни,
  • осигуряване на всички необходими витамини и минерали, основно от пресни плодове и зеленчуци.



Диетично и правилно хранене.

Диетичното или по-скоро - правилното хранене е необходимо и за да се задържат и затвърдят резултатите от предходната диета. Това трябва особено да се подчертае, защото е съвсем закономерно, ако след активните мерки за отслабване, отново да се върнем към предишния си начин на живот, отново да напълнеем, като в този случай е даже по-лесно да се затлъстее.


Калорийност на храната.

И ако ни се налага цял ден да седим в офиса или в къщи, това значи, че доста трябва да намалим и калорийността на храната. Специално внимание обърнете на нетърпеливото и лакомо хранене. То на всяка цена трябва да се избягва, защото е предпоставка винаги да се нагълтаме с повече от нужната ни храна, преди да усетим засищане, което да ни подсети да се спрем.

Строга, но балансирана диета.

По такъв начин, можем да кажем, че залог за бързото, ефективното и здравословно отслабване е строгата, но балансирана диета, изграждането на нови привички за начин и за количество на хранене, активния начин на живот, ежедневните занимания с фитнес и ясното осъзнаване, че всички тези положителни привички трябва да запазим и за в бъдеще, като гаранция за запазване на постигнатите резултати.

Неправилен начин на живот.

Основно правило е, че наднорменото тегло се дължи на неправилния начин на живот и ако желаем да намалим излишното тегло, трябва преди всичко да променим начина си на живот. Това е най-ефективната мярка. Всичко останало води само до временни резултати и до сериозни разочарования и обезверяване. И в крайна сметка, може да доведе до още по-голямо затлъстяване.

За да не се случи това, в периода на отслабването трябва да си създадем нови навици за по-малко хранене, да ставаме от масата с леко чувство за глад, да се храним бавно, като добре сдъвкваме храната, без прибързване и проява на лакомия, да консумираме продукти с такава калорийна стойност, каквато ни е необходима за изразходване според вида на заниманията ни.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: