събота, 10 януари 2015 г.

Стройни крака с фитнес - три класически упражнения.

Стройни крака с класически упражнения.

Стройни крака могат да се изваят с редовни тренировки с фитнес, като специално за целта се използват три класически упражнения за бедра и дупе, които правят истински чудеса, като намалят обиколката с 2 - 3 сантиметра само за 2 - 3 седмици - такива са рекордите на този комплекс, постигани в зала от любителките на фитнеса. Комплексът е съставен така, че да се води по принципа на кръговата тренировка, като упражненията следват и преминават едно след друго. За целта ще Ви е необходимо въженце за подскачане. И, така, да започваме:

Подскоци на въженце.

За начало и като загряване направете три серии от по 50 подскока на въженцето - общо 150 скока. След това веднага преминете към широки крачки с напън - задачата Ви е да се придвижвате напред като правите широка крачка, падате надолу и преминавате напред в напън, после ставате и правите следващата широка крачка - повтаряте 10 пъти.

Клякане.

Сега, разтворете краката на ширината на раменете и започнете да клякате докато под коленете се образува ъгъл от поне 90 градуса, като при това тялото леко се накланя напред (за равновесие), и леко се извива в кръста. Старайте се да не отлепяте петите от пода. Изпълнявайки това упражнение, ще почувствате как се напрягат седалищните мускули и задната част на бедрата. Повторете 15 - 20 пъти

Ефективна фитнес тренировка.

Следва втори кръг и отново се хващаме за въженцето. За начало три кръга са достатъчни с посочения брой повторения. Така ще правите една не много продължителна, но много ефективна фитнес тренировка с чудесни резултати за стройни крака само за няколко седмици. Вероятно забелязвате, че в този мини тренировъчен комплекс удачно се съчетават 2 вида натоварвания - за издръжливост (аеробно) с въженцето и силово (анаеробно) - широките крачки с напън и приклякванията.

Стройни крака с редовни занимания.

Разбира се, целта не е да започнете днес, с усилие на волята и скърцане със зъби да изкарате 2 или даже цели 3 седмици и след това да спрете. Така ще постигнете известен ефект за стройни крака и много бързо ще го пропилеете. Във фитнеса има класически упражнения за всичко, но е необходима постепенност и редовност за години напред, а не героизъм.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: