вторник, 20 януари 2015 г.

Отслабване чрез сън.

Хората си измислят какви ли не теории за затлъстяването и отслабването.

Според някои от тях излиза, че излишните килограми се натрупват благодарение на провидението или усърдието на извънземните. Всъщност, истината е съвсем друга и тя е много проста. Излишното тегло се трупа само по два начина - чрез преяждане и чрез обездвижване, а най-често и чрез двете едновременно и сами си го причиняваме. Няма външна причина.

Затлъстяването е следствие на начина на живот.

Затлъстяването е следствие на живота, който водим и който сами сме си избрали, без намесата на каквито и да са външни фактори. Всякакви други обяснения са оправдания за нежеланието ни да променим този начин на живот. В тази връзка е логично да се очаква ефект на отслабване, ако по някакъв начин изпаднем в летаргичен сън. А щом спим, не се храним. Щом не се храним, значи отслабваме.

Усещания на пълните хора.

Пълните хора имат много субективно и невярно усещане за количеството храна, което поглъщат. Който и от тях да попитате, ще започне да Ви обяснява колко скромен е на трапезата, пък не може да си обясни защо напълнява. Слушал съм отстрани такива обяснения и няма да Ви препредавам какво означава “скромно хранене”. Американските учени са установили, че пълните хора могат да се избавят от излишните си килограми, като се отдават на летаргичен сън, по подобие на мечките в зимния период.

Диета за отслабване чрез сън.

Това откритие е направено в Тексаския медицински университет. Точно така са нарекли тази нова диета - “летаргичен сън”. Аналогията идва от животните, които преди да заспят, натрупват мазнини и хранителни вещества, а в периода точно преди съня, метаболизма им се превключва от изгаряне на глюкозата към изгаряне на тлъстините.

Същност на диетата.

Същността на новата диета се състои, разбира се не в летаргичния сън, като такъв, а в рязкото намаляване на активността. Специалистите са провели изпитания с мишки, които потвърдили тяхната теория.  Ръководителят на изследванията, професор Ли съобщил, че
  • намаляването на активността, 
  • апатията и 
  • съня 
не само предизвикват отслабване, но също така лекуват болести, като
  • диабет,
  • хипертония и
  • разстройства на храносмилането.
Съобщението е на The Аge.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: