понеделник, 12 януари 2015 г.

С натурален шоколад може и да се отслабне.

Отслабване с натурален шоколад.

Отдавна е установено, че консумацията на натурален (тъмен) шоколад е добър начин за отслабване, който Ви отвежда по пътя към стройна фигура, защото той е полезен и много вкусен източник на антиоксиданти и аминокиселини. В случая обаче става дума за едно специфично свойство на натурания шоколад, открито от учените - да влияе на апетита, а това значи и на възможностите за регулиране на теглото.

Засищане на глада.

Наблюдавайки група мъже и жени - доброволци, изследователите стигнали до извода, че този шоколад по-бързо засища организма, отколкото млечния. Проведени са следните опити: Преди изследванията, на участниците се предлагало да не ядат нищо в продължение на 12 часа, след което хапвали по един млечен или натурален (тъмен) шоколад с еднакво количество калории. След 2 часа прекъсване, на доброволците предлагали пица.

Черен шоколад против глада.

Любителите на черния шоколад засищали глада си сравнително по-бързо от другите участници, предпочитателите на млечния вариант. По този начин учените направили изводи, че този изключително вкусен и много полезен продукт, освен всичките си останали достойнства, може да Ви помогне в мисията по отслабване. Затова, ето Ви една идея за предстоящите Коледно - Новогодишни празници - замете другите високо калорийни сладкиши за празничната трапеза с хубав натурален шоколад и так хем ще Ви е вкусно, хем ще Ви е полезно, а освен това ще отхвърлите и малко излишно тегло.

Истински шоколад.

За истинските специалисти и ценители, това е единствения и неповторим сорт от шоколадите. В него се съдържат от 30 до 75% и даже до 85% истинско какао с всичките му преимущества - съдържание на теобромин (храна на боговете — тео - бром), на вещества от групата на флавоноидите, каквито компоненти има в червеното вино, граздето и които са много полезни за сърцето и кръвоносната система. Затова нека да повторим - вкусно, полезно и засищащо, което спомага за отслабване без да се налага да прилагате прекомерна воля, други специални диети или да се утрепваме с фитнес.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: