събота, 17 януари 2015 г.

Плажен спорт помага за отслабването.

Поотслабване на плажната ивица.

Докато сте на пясъчния плаж край морето има много начини да извлечете повече полза за себе си като отслабнете с излишните килограми по много, различни и приятни начини.

Сутрешно бягане по плажа.

Най-традиционния от тях е ранното сутрешно бягане по пясъчната ивица, непосредствено до водата, като съчетавате дишането на полезни йодни изпарения, отслабването с джогинг и великолепен масаж на ходилата (бяга се бос), които ще Ви събудят за пълноценен живот през целия ден. Плажното бягане, поради съпротивлението на пясъка под краката, позволява да се свалят до 50% повече килограми отколкото при обикновеното тичане из парка.

Изгаряне на калории.

По този начин изгаряте по цели 17 калории за всяка минута занимания. А колко минути ще навъртите, от Вас зависи. Аз стигам и до час, затова говоря и от личен опит. И ако тичането по плажа е идеалното сутрешно занимание, то романтичния секс на пясъка е прерасно занимание за тиха и топла вечер, с потопени във водата крака. Такава приятна вечер може да Ви помогне да свалите още до 400 калории наведнъж.

Плажна дискотека.

Плажната дискотека е следващата добра идея за отслабване, стига да се облечете удобно и навреме да “кацнете” на дансинга. Така до края на вечерта ще стопите още 600 калории на час. Колко часа ще танцувате, отново зависи от Вас. Препоръката е максимално да уплътнявате времето си за постигане на върховен резултат и чудесна форма. Само не прекалявайте с алкохола, защото той си е чиста енергия.

Спорт и движение на плажа.

До тук намерихме полезни занимания за сутринта и за вечерта, но и през деня такива не липсват. Много хотели вече предлагат цели пакети, в които се включват значителни екстри като сауна, тенис, билярд, джакузи, езда, стрелба с лък и т.н. С други думи, налитайте на всичко, което е свързано със спорт и движение. Така ще сваляте по още 300 - 600 калории на час.

Водни спортове.

Сега идва ред и, разбира се, на водните спортове - водни ски, банани, водни колела, джетове, уинсърфинг - абсолютно за всеки има по нещо. И ето Ви още 400 калории на час и през светлата и “водна” част на денонощието. В този раздел сложете и плуването, дали в морето, ако е по тихо, или в басейна, движението и водата винаги помагат да се отслабне и то не малко - до 300 калории на 20 минути.

Колкото повече натоварите своята почивка емоционално и физически, толкова по-добри резултати ще постигнете в отслабването, а и след почивката ще Ви прихване да продължите с тези чудесни за добрия външен вид занимания. Не ги пренебрегвайте, даже и ако нямате възможност да отделите време или средства за почивка. Спортуване сред природата е най-евтиния и достъпен + приятен начин за отслабване.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: