понеделник, 22 декември 2014 г.

Диетично хранене при кожни заболявания

Начин на хранене и диета.

Отдавна известен факт е, че начина на хранене и диетата ни се отразяват върху функциите и състоянието на кожата. Диета с недоимък на пълноценни белтъчини води до оток на кожата, появата на тъмни петна, сбръчкване, повишена чупливост на ноктите и на косата и др. Ако диетата е бедна на мазнини, кожата става суха и груба. Тези прояви се засилват особено, ако в същото време се съпътстват от недостиг на витамин А и на витамини от група В.

Заболяване от акне вулгарис (младежки пъпки)

При заболяване от акне вулгарис (младежки пъпки) е нужно да съблюдавате ежедневна лична хигиена, като особено се следи да не докосвате или пък да не разчесвате пъпките, което ги инфектира и допълнително усложнява проблема. В същото време поддържайте диета на ограничаване на мазнините от животински произход, острите подправки, жълтъка от яйце, какаото, шоколада, животинските вътрешности, солените меса и риби, консервите от тях, спиртните напитки. Употребявайте в големи количества пресни плодове и зеленчуци, които по възможност да не са третирани с различни химикали.

Коженият псориазис е упорито кожно заболяване.

При него е нужна диетично хранене на строго ограничаване на животинските вътрешности, шоколада, какаото, острите подправки, жълтъка, хайвера. Силно е желателно да се ограничат и животинските мазнини и готварската сол. Включете в диетата обилно плодове и зеленчуци с екологичен произход.
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXbX00zU1J56oTWjzt6HoHBREzX26dJtb7PJtBRPLWClunl5DLLTxWNS4Y8k5SS-OYbkVnGq_KSbWx6dy5S1FXrZ-SDAifWlKS3XZavadA3cWOQ_X_3vktFAuS69A_1r6WQgiYjDcwrmCL/s1600/Psoriasis11.jpg 
Истинското киселото мляко (а не неговите имитации) е добър пробиотик и е подходящо като диетичен продукт за употреба при кожни заболявания, в т.ч. и за външна употреба като маска на лицето.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати: