сряда, 31 декември 2014 г.

Сезонни начини за отслабване.

Начини за постигане на идеална форма.

В желанието си да постигнат идеалната фигура, едни жени седят на диета до пълна изнемога, а други - напротив, не знаят как да се позакръглят, че да хванат малко окото. Но от някои изследвания става ясно, че храненето, фитнеса и наследствеността не са единствените фактори при отслабване.

Сезонни изменения в теглото и формите.

Не на последно място, формите на тялото и разпределението на теглото (в т.ч. и на излишното) зависят от годишните сезони. Сезонните изменения заставят подкожните тлъстинки да се преместват, като по този начин променят фигурата по един или друг начин. Тази удивителна закономерност е открита от канадски учени.

Сезонна миграция на тлъстините.

Както установили изследователите, сезонната «миграция» на тлъстините е свързана с колебания в нивото на тестостерона в кръвта. Този полов хормон, често асоцииращ се с агресивността и обема на мускулната маса, го има както у мъжете, така и у жените, но в зависимост от пола, оказва на фигурата противоположен ефект.

Ниво на тестостерона и отслабване.

С настъпване на лятото, нивото на тестостерона при всички хора се увеличава, като при това женските форми стават по-малко съблазнителни, тъй като тлъстините се преместват към талията. При мъжете, снижаването до минимум на тестостерона в студеното време на годината, обратно, заставя да се увеличат тлъстините в областта на гръдния кош.

По този начин, слабия пол се отличава с особена пищност на формите през зимата и пролетта. Докато представителите на силния пол изглеждат по мъжествено на пролет, когато обема на талиите и бедрата се изравняват и мъжете се лишават от зимната си жено-подобност.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати: