неделя, 7 декември 2014 г.

Артеросклерозата изисква отслабване и диета.

Причини за възникване на артеросклероза.

Причините за ранното възникване на артеросклерозата са многобройни, но и все още не са достатъчно проучени. Безспорна е обаче ролята на едностранчивото и неправилно хранене, злоупотребата с мазнини, употребата на алкохол, цигари, нервните пренапрежения и почти пълното обездвижване, свързани с прекомерно затлъстяване.

Диетично хранене при артеросклероза.

От особено значение е нарушаването на обмяната на мазнините и отлагането на холестерин в стените на кръвоносните съдове. Болните, заплашени от развитието на артеросклероза, трябва на първо време да отслабнат, като избягват тлъстите храни (особено мазнините от животински произход), животинските вътрешности, яйчния желтък. Добре е те да се хранят по-начесто, но в по-малки количества и предимно с млечна, растителна и плодова диета.

Периодични разтоварващи дни.

Полезни са същи периодичните разтоварващи дни само на вода, а също и храненето поне 2 пъти годишно от по 20-тина дни, само с вегетарианска храна - нещо, което доста плътно се покрива като разбиране с религиозните пости. Не е лошо да ги проучите и спазвате като проверена през вековете диета. Всякакво преяждане и последващото от това затлъстяване са изключително вредни и опасни хората склонни към артеросклероза. Храненето с концентрирани захарни сиропи, сладка, прекаляването със сладки безалкохолни напитки, причиняват увеличаване на холестерина в кръвта. Процесите на отслабване трябва да се подсилят и с подходящи фитнес упражнения.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати: