вторник, 13 януари 2015 г.

Как става отслабването след поставянето на вътрестомашен балон?

Отслабване с балон.

Процеса на отслабване (намаляване на теглото) започва веднага след вътрестомашното поставяне на балона и трае, най-често, в продължение на един - един и половина месеца. В следващите 4,5 - 5 месеца, през които балона остава в стомаха, той само поддържа отслабването и постигнатото намаление на теглото.

Колко може да се отслабне с вътрестомашен балон? 

Това е първия въпрос, който задават пациентите, преди да се решат и да се възползват от този метод. За съжаление, не е възможно да се каже с абсолютна точност колко килограма ще свалите така. У всеки човек отслабването ще е различно. В същото време, като се основаваме на многогодишния опит на световната медицина, можем да кажем, че средно, пациентите с балон губят по 10 - 15 кг. Това е най-реалистичната цифра.

Разбира се, в практиката се срещат случаи на отслабване с по 70 - 80 кг, но това по-скоро са изключения, отколкото правило и да се разчита на такива цифри е подвеждащо и нереалистично. Макар, че хората са склонни да максимизират ефекта от различни, не пробвани от тях на практика методи. Абсолютно сигурно е, че и сега някой ще си каже: Аааа, 10-15 кг е малко (нереалистично).

Заслужавали се операция по поставяне на балон в стомаха?

Ако аз си приложа този метод, хайде да не е 70 - 80 кг, но поне с 50 - 60 кг ще отслабна. Тези хора не разбират смисъл на думата “средно”, което включва и случаи, в които се свалят само 5 - 6 кг. Но върви, разправяй. Като няма кой да слуша и да разбира, винаги ще е така. Затова, ако обсъждате възможностите на този метод за отслабване чрез вътрестомашен балон, придържайте се към средните цифри.

Иначе ще останете разочаровани и неудовлетворени. Към всеки метод за “хвърляне на килограми”, който зависи от външни обстоятелства, се отнасяйте достатъчно резервирано. Истинско отслабване може да постигнете само с вътрешна убеденост, като промените начина си на живот. В това е целия проблем на затлъстяването.
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: