неделя, 18 януари 2015 г.

Бандажиране на стомаха с пръстен за отслабване.

Показания за бандажиране.

Показания за поставяне на пръстен на стомаха (операция за поставяне на бандаж - бандажиране) има при пациенти, при които индекса на телесното тегло е над определена граница и се характеризира със свръх затлъстяване.

Излишна телесна маса.

В отделни случаи, когато пациента има и заболявания, предизвикани от излишната телесна маса (захарен диабет, варикозно разширение на вените, заболяване на ставите по краката, повишено артериално налягане), операцията може да се направи и при по нисък индекс на затлъстяване.

Бандажиране на стомаха.

Освен това, операция по бандажиране на стомаха може да доведе до отслабване само на тези пациенти, които имат висока дисциплина, организираност, готовност съществено да променят начина на своя живот и възможност редовно да посещават клиниката.

За отслабване при прекомерно затлъстяване.

От друга страна, ако степента на затлъстяване е много голяма (прекомерна), възможно е даже поставянето на пръстен (операция по бандажиране на стомаха) да не даде резултати за отслабване или поне те да не са в рамките на желаното. В този случай, значително по ефективна може да бъде друга операция по изолиране на части от стомаха и тънките черва (Gastric bypass).
----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: