петък, 26 септември 2014 г.

Пилатес (Pilates) | dLambow


Пилатес (Pilates) упражнения за отслабване и стройно тяло


Фитнес гимнастиката Пилатес.

Пилатес е вид фитнес гимнастика, един от най-безопасните комплекси от физически упражнения, които като цялостна система развиват силата и гъвкавостта на определени групи от мускули.Заниманията с пилатес са полезни за болни хора, които са с травма на гръбначния стълб, защото правят тялото по-гъвкаво и стройно, като го укревпат и успокояват духа. Няма други упражнения, които да оказват толкова меко въздействие върху организма, като същевременно го укрепват.

Пилатес (Pilates)
Пилатес (Pilates)

Пилатес упражнения - средство за подвижност.

Пилатес-упражненията са за цялото тяло, при това - отлично средство за развитие на подвижност, като се избягват рисковете от получаване на травми в процеса на заниманията, поради което се използват като възстановителна терапия след травми на гръбначния стълб.

Система на Джоузеф Пилатес

Наименованието на тази фитнес система идва от името на нейния създател Джоузеф Пилатес, който разработва физически упражнения за разтягане и укрепване на мускулите, но също и за постигане на съгласувана работа на всички части на организма.




Пилатес у дома.

За да постигнете максимален успех с упражненията Пилатес, трябва да се фокусирате върху „центъра” на всяко движение. Концентрирайте се върху дишането, правете дълбоки вдишвания и издишвания, като поддържате ритъм и освободите съзнанието си.

Влияние на упражненията върху тялото.

Пилатес дава ползотворно влияние върху вашето тяло, ако си изградите програма за редовни упражнения. Резултатите, идват с ангажимента и постоянството, които влагате. Необходими са поне два часа в седмицата.



Упражнението "колело" укрепва коремните мускули и бедрата.

Инструкции: Изпънете краката нагоре, докато тялото се отпуска в областта на гърба, раменете са стабилна опора. Повдигнете ханша, извеждаийки краката във вертикално положение, без тежестта да пада върху врата.

Поемете въздух, протягайки единия крак и приближавайки го към лицето, сгънете другия крак, отдалечавайки го. Издишайте и движете краката, сякаш въртите педали на колело. Когато желаете да спрете, събирате краката и ги спускате надолу, като прилепвате гърба към пода малко по малко, без да дестабилизирате рамената.

Важно е да не изправяте краката прекалено във вертикално положение, за да не падне тежестта към врата. Не движете ханша, докато ги движите. Контролирайте раменете, за да не се отлепват от пода. В началото можете да подпирате ханша с ръце, но постепенно се опитайте да го задържите високо, с ръце опрени на пода. Повторяте упражнението "с педалите" 7 x 5 серии.

Фитнес и пилатес

Пилатес може да се комбинира перфектно с фитнес, както загряване, така и за постигане на ефект на отслабване и поддържани на стройно тяло. Но също действа като оздравителна терапия при различни травми и ставни проблеми. Препоръчва се като превенция на остеопорозата.




Фитнес pilates - ключът към младост, сила и гъвкавост.

Пилатес е една от най-популярните системи, чрез която много световноизвестни звезди се поддържат в перфектна фитнес форма. Тя включва фитнес упражнения за разтягане и за сила, разработена преди повече от деветдесет години от Джоузеф Пилатес. С фитнес пилатес се постига укрепване и тонизиране на мускулите, изящност на стойката.

Целта е постигане на равновесие, подобряване на кръвообращението, облекчаване от стреса, повишаване на издръжливостта. Пилатес упражненията са насочени изцяло към развиването на силата и гъвкавостта на цялото тяло, без натрупване на телесна маса и към възвръщането на естествения му баланс чрез контролирани движения.

Те се изпълняват c бавно темпо, с плавни движения, натоварвайки едновременно максимален брой мускулни групи. Използват се елементи от йога и балет. Дават поразителен ефект. Пилатес упражненията са подходящи за всеки – хора с различна възраст и различно ниво на тренираност.

С фитнес пилатес тялото ви е в хармония и комфорт, красиво и неотразимо. Излъчващо вечна младост...

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

Translate / Перевод

Още теми в помощ на българите у нас и по света:

Сподели това!

Посетители

Последователи - Абонати:

Всички налични теми - по години: